1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdal Erzincan, Karslıları mest etti
Erdal Erzincan, Karslıları mest etti

Erdal Erzincan, Karslıları mest etti

Barış Türkü Kafe ve Kale Cağ Kebap Salonu’nun düzenlediği konserde, ünlü bağlama virtüözü ve Arif Sağ’ın öğrencisi Erdal Erzincan, Karslılara doyumsuz türkü ziyafeti sundu.

A+A-

İl Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen türkü gecesinde, Erzincan, Kars’ın kaşarıyla tanındığı için konser öncesi özellikle kaşarlı tost yemeği tercih etti. Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan Erzincan, izleyicileri kendinden geçirdi. Erzincan, konserinin son bölümünde ise bağlamsını mızrap kullanmadan ‘Şelpe’ ile konuşturması ise salonu dolduran Karslıları büyüledi. Konser öncesi ve sonrası ise Erzincan hayranları, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girdi.

PROFESYONELCE YÖNETİLMEYEN BİR ÜLKE, AKORDU BOZUK BİR SAZA BENZER

Erdal Erzincan konser sırasında bağlamasının akordunun bozulması nedeniyle tekrar akort yaptı. Erzincan bozuk akortlu sazı bozuk yönetilen bir ülkeye benzeterek, “Akortsuz bağlama çalınmıyor. Akort güzel olursa her ne çalarsanız güzel gelir. Ben her zaman bağlamayı akort etmeği, memleketi yönetmeye benzetiyorum. Sazın üzerinde 7 tane tel vardır. Bu 7 teli aynı sese eşitlemiyoruz. Her birinin ayrı bir görevi vardır. Her biri ayrı bir seste duruyor. Onları doğru yere getirdiğiniz zaman yan yana güzel tınılar verir. Bizim ülkemizde de çok renkli ve farklı kültürlerde insanlar yaşıyor. Bu farklı kültürlere hak ettikleri değeri vermezseniz, kendi kültürlerini yaşatma fırsatı tanımazsanız bu durum akordu bozuk bir saza benzer. Yani ülkeyi de güzel akort etmek lazım. Çünkü bizim de en büyük sorunumuz yönetim sorunudur. Çünkü bizi yönetenler bizi profesyonelce yönetmiyorlar.”dedi.

Erzincan bu konuşmasının ardından salondan büyük alkış aldı ve konserini tamamladı.

Gencin sonunda ise konseri düzenleyen Bülent Cihangir ve Murat Kaman, Erzincan’a çiçek verdiler.

Erzincan, konser sonrasında ise Barış Türkü Kafe’ye geçti. Kafeyi dolduran Erzincan hayranları, kendisini tekrar sahneye davet ettiler. Erzincan da bir kez daha hayranlarına Türkü ziyafeti sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.