1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Erbain Günü’ etkinliği
‘Erbain Günü’ etkinliği

‘Erbain Günü’ etkinliği

Kars’ta ilk kez düzenlenen ‘Erbain Günü’ etkinliğinde gözyaşları sel oldu

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars Ehlibeyt Işıklı Camii Derneği, Hz. Hüseyin’in (a.s) şahadetlerinin 40’ıncı Erbain Günü münasebetiyle Kars’ta ilk kez etkinlik düzenlendi.

Oldukça duygulu geçen, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinliğe Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de konuşmacı olarak katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen Erbain Günü Etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tuzluca imamlarından Ş. Ahmet Alçiçek in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ehl-i Beyt Işıklı Camii Derneği İmamı Seyyid Ahmet Erdem’in Kars’ta ilk kez gerçekleştirilen Erbain Günü etkinliğin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Erdem’in ardından da Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta bir konuşma gerçekleştirdi. Program, Kafkas Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan’ın Hz. Hüseyin, Kerbala ve Erbani Günü’nü anlatan konuşması ile devam etti.

Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Tale Asadov sahne alarak, Kerbala’da yaşananları anlatan konuşma ve mersiyeler okudu. Bu sırada salonu dolduran Karslılar gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra da Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptığı konuşmada Kerbala’da yaşananları ve Hz. Hüseyin ve yarenlerini anlattı. Kerbala’da yaşananları aktaran sinevizyon gösterisinden sonra ise aralarına Karslı genç kızların da olduğu yaklaşık 40 kişilik Zeynebiye Tiyatro Ekibinin gösterisi ise salonu dolduran yüzlerce vatandaşı yeniden göz yaşlarına boğdu. Tiyatronun son kısmında Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Tale Asadov başta Kerbala şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dualar okundu. Programda söz alan konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajları vererek Yezid’e lanet etti.

Cem TV ve Kaçkar TV’nin canlı olarak yayınladığı ve yaklaşık 3 saat süren Erbain Günü etkinliğine yüzlerce Karslı ile birlikte Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ehl-i Beyt Işıklı Camii Derneği İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen ve AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Çiftçi katıldı.

Erdem, emeği geçen her kese teşekkür etti

Kars Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem yaptığı açıklamada: “Ehlibeyt Işıklı Camii Ehlibeyt Işıklı Cami Derneği tarafından tertip edilen Kerbela Şehitlerinin 40’ncı günü (ERBAİN) anma merasimine İştirak eden, Yurt içi ve Yurt dışından televizyonları başında izleyip destekleriyle bizleri onurlandıran bütün Hz. Hüseyin (a.s) muhiblerine, festeklerini bizden esirgemeyen Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR),CAFERİDER ve Zeynebiye Tiyatro Gurubuna, merasimde görev alan bütün gençliğimize, naklen yayınlarıyla sesimizi bütün dünyaya duyuran Cem tv ve Kaçkar tv kanallarına, yerel basın mensuplarına ve Serhat Tv'ye maddi manevi desteklerini esirgemeyen hayır sahibi hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.