1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engelli ve eski hükümlülerin projeleri kabul edildi
Engelli ve eski hükümlülerin projeleri kabul edildi

Engelli ve eski hükümlülerin projeleri kabul edildi

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için destek verildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısı Valilik Kar toplantı salonunda Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdoğan Kaygın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sedat Başpınar, İl Ticaret Müdürü Adem Beyribey, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TÜRK-İŞ) Dinçer Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TİSK) Ayhan Babacan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (HAK–İŞ) Barış Üstebay, ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Şerife Sıddıka Ertaş katıldı.

Engelli ve eski hükümlülerin toplam 20 projelerinin kabul edildiği toplantıda alınan kararlar şöyle:

Karar - 1  

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan Haziran ait Aktif İş Gücü Programları ve Toplum Yararına Programlarına ilişkin denetim raporları İ.İ.M.EK. Yönetmeliğinin 13. maddesinin 5. fıkrası uyarınca  İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı,

 Karar - 2  

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Genelge kapsamında 2021 yılı 3. Dönem için 16 Haziran-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında Engelli Hibe Desteği projelerine 7 (Yedi) adet proje, Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmasına yönelik 13 (Onüç) adet proje  toplamda 20 (Yirmi) adet proje İl Müdürlüğümüze sunulmuş olan ve ilgili genelgenin 2 inci maddesinde “Projelerin Değerlendirilmesi” başlığının c bendi gereği söz konusu projelerin İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulumuzca görüşülmüş olup, Engelli Hibe desteğine başvuran 7 adet projenin  tamamın “UYGUN” olduğu, Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Projelerinden de 13 (Onüç) adet Projeden 12 (Oniki) adet  Projenin “UYGUN”  1 (Bir) adet projenin de Girişimcilik Sertifika tarihinin geçerlilik süresi sona erdiğinden “UYGUN OLMADIĞI” İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulumuzca değerlendirilmiş olup,  Uygun görülen projelerin Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonuna iletilmek üzere  Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Dairesi Başkanlığına gönderilmesine  karar verildi.

Karar – 3

Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihinin Temmuz ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.

engelli-ve-eski-hukumlulerin-projeleri-kabul-edildi2.jpgengelli-ve-eski-hukumlulerin-projeleri-kabul-edildi1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.