1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​En kıdemli kadın muhtar 4. kez mazbatasını eşinin elinden aldı
​​​​​​​En kıdemli kadın muhtar 4. kez mazbatasını eşinin elinden aldı

​​​​​​​En kıdemli kadın muhtar 4. kez mazbatasını eşinin elinden aldı

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde 4. kez muhtar seçilen Besra Uluçay, bir kez daha mazbatasını eşi Kars İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mürsel Uluçay’ın elinden aldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

23 mahallesi bulunan Kars’ın Merkez Mahallesinde 15 yıldır kadın muhtar olarak görevini başarı ile sürdüren Besra Uluçay, 31 Mart’ta yapılan yerel seçime de kadın aday olarak katıldı.

Toplamda bin 800 seçmeni bulunan mahallede 4 erkek adaya karşı yarışan Besra Uluçay, kullanılan bin 200 oyun 680’ini alarak bir kez daha Kars Merkez Mahallesi Muhtarlığına seçildi. Böylelikle 4. kez muhtar seçilen Besra Uluşcay, Kars İl Merkezinde 20 yıl hizmet verecek olan en kıdemli muhtar olma unvanını da almış oldu.

Uluçay seçimi açık ara kazanmasının ardından Kars Adliyesi içerisinde bulunan İlçe Seçim Kurulunca hazırlanan mazbatasını 4. kez Kars İlçe Seçim Kurulu Müdürü eşi Mürsel Uluçay’ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Uluçay bu mutluluğunu kızı Nihal Uluçay ve oğlu Orhan Uçulay ile birlikte yaşadı.

30 Ekim Mahallesinde de bir kadının muhtarın seçildiğini söyleyen Besra Uluçay, muhtarı olduğu mahallede özellikle kadın odaklı çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi. 15 yıldır hizmet verdiği Merkez Mahallesinde her kes tarafından sevildiğini de belirten Uluçay, geçtiğimiz günlerde Kars Valisi Türker Öksüz’ün, beraberinde, yardımcısı Serdar Demirhan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Karagöz ve diğer yetkililerle birlikte Merkez Mahallesi sakinleri ile bir araya geldiğini hatırlattı. Vali Öksüz’ün mahalle halkı ile buluşmasında mevcut sorunlarını kendisine aktardığını belirten Uluçay, var olan sorunları da ortadan kaldırmak için gayret sarf edeceğini açıkladı.

Besra Uluçay, ayrıca kendisini bu göreve 4. Kez layık gören mahalle halkına teşekkür etti.en-kidemli-kadin-muhtar-4.-kez-mazbatasini-esinin-elinden-aldi-(1).jpgen-kidemli-kadin-muhtar-4.-kez-mazbatasini-esinin-elinden-aldi-(1)_renamed_6683.jpgen-kidemli-kadin-muhtar-4.-kez-mazbatasini-esinin-elinden-aldi-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.