1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. En Güzel Buzağı Yarışması
En Güzel Buzağı Yarışması

En Güzel Buzağı Yarışması

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyünde 6. Suni Tohumlama Güzel Buzağı Yarışması yapıldı.

A+A-

Karaurgan Köyü Kalkınma Derneği, Sarıkamış Tarım Müdürlüğü, Kars Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ve Kars Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği (SÜRKAL) tarafından düzenlenen 6. Suni Tohumlama Güzel Buzağı Yarışması, Karaurgan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (YİBO) bahçesinde yapıldı.

 

Bu yıl suni tohumlamayla doğan 2-4 aylık simental ve montofon ırkından 40 buzağının katıldığı yarışmada, montofon ırkında Ali Çarıklı'ya ait ''Garip'' isimli buzağı, simental ırkında ise Abdurrahman Karabayır'ın ''Ayşe'' adlı buzağısı birinci oldu.

 

Dereceye giren buzağıların sahiplerine ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci ile Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ tarafından verildi. Karaurgan Köyü Kalkınma Derneği Başkanı Osman Nuri Kılıç, yarışmayla her yıl suni tohumlamayı yaygınlaştırarak daha da bilinçli ve kaliteli buzağı yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

SÜRKAL Sarıkamış Proje Yöneticisi Osman Ağar ise yarışmada her yıl üreticiler arasında tatlı bir rekabet yaşandığını belirterek, ''Olumlu sonuçları alınan suni tohumlama faaliyetinin bölgedeki üreticiler arasında özendirici olması ve her yıl bu projenin genişleyerek ilgi görmesi, suni tohumlama projesinin başarılı olduğunu gösterir'' dedi.

 

İlçe Tarım Müdürü Sevda Özkan da suni tohumlamayı teşvik etmek amacıyla her yıl buzağı güzellik yarışmasında çiftçileri buluşturanlara teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.