1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet Müdürü Sağdıç, uygulama noktalarını gezdi
Emniyet Müdürü Sağdıç, uygulama noktalarını gezdi

Emniyet Müdürü Sağdıç, uygulama noktalarını gezdi

Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kurban Bayramı öncesi uygulama noktalarındaki ekipleri ziyaret etti. Uygulamalara eşlik eden Müdür Sağdıç, sürücülere şeker ve kolonya ikram etti, vatandaşlar ise Müdür Sağdıç’a elma ve kayısı ikramında bulundu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

İçişleri Bakanlığı'ndan trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını belirleyen kısa, orta ve uzun vadeli planlarını içeren “Trafik Kazalarını Önleme Planı”, “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” ve “Motosiklet Kazaları” konulu genelgeye istinaden ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da denetimler başladı.

Kurban Bayramı öncesi uygulama noktalarındaki ekipleri ziyaret eden Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, personelin Kurban Bayramını kutladı.

Denetimlere katılan Müdür Sağdıç, Kurban Bayramı dolayısıyla il dışına çıkan vatandaşlara trafik konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak şeker ve kolonya ikram eden Müdür Sağdıç’a vatandaşlar ise elma ve kayısı ikramında bulundu.

Kurban Bayramı süresince aralıksız devam edecek olan denetimlerde il dışına çıkan ve Kars’a gelen sürücülerin emniyet kemeri, cep telefonuyla konuşma, yorgunluk, uykusuzluk, ehliyet-ruhsat, araç kaydı, GBT sorgulaması gibi asayiş ve trafik sorguları yapılacak. Şehir içinde de devam edecek uygulamalarda ise yaya önceliği, kırmızı ışık ihlali, trafiğin yoğun olan yerlerde trafiği hafifletme çalışmaları yapılacak.

Şehrin tüm giriş ve çıkışlarında arama noktalarında, halkın yoğun olduğu yerlerde, havalimanı, tren garı, otobüs terminali ve hayvan pazarın bayram süresince günlük 32 yaya devriye ve 49 motorize ekip olmak üzere toplam 251 personel görev yapacak.

Ayrıca trafik yönünden günlük 12 motorize ekip ve toplam 48 personelin görev yapacağı denetimlerde radar, hız kontrolü ve drone ile havadan kontroller aralıksız yapılacak. Ağır vasıta araçların takograf ve dinlenme süresi ihlallerinin de yapılacağı denetimlerde otobüs şoförleri başta olmak üzere tüm sürücülere yol bilgilendirmeleri yapılacak.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ise, bayram tatilinde seyahat eden sürücü ve yolculara Yaşam Tünelinde eğitim vererek; daha güvenli ve bilinçli bir trafik için bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.