1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. El titremesi rahatsızlığı hakkında erken tedavi için uzmanlar uyarıyor!
El titremesi rahatsızlığı hakkında erken tedavi için uzmanlar uyarıyor!

El titremesi rahatsızlığı hakkında erken tedavi için uzmanlar uyarıyor!

El titremesi rahatsızlığının her yaştan insanlarda görülebilen sorunlardan biri olduğuna söyleyen Özel Denizli Cerrahi Hastanesi hekimlerinden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, hastalığın nedenlerinden ve tedavi yöntemlerine kadar birçok konuya di

A+A-

El titremesi rahatsızlığı hakkında erken tedavi için uzmanlar uyarıyor!

El titremesi rahatsızlığının her yaştan insanlarda görülebilen sorunlardan biri olduğuna söyleyen Özel Denizli Cerrahi Hastanesi hekimlerinden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, hastalığın nedenlerinden ve tedavi yöntemlerine kadar birçok konuya dikkat çekerek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

El titremeleri, günlük hayatı zorlaştırırken bir yandan da toplum içine girince de rahatsız olmamıza sebep olabiliyor. En sık görülen el titreme şikayetleri, Parkinson’daki el titremesi ile olup olmadığı ise vatandaşlar tarafından ayırt edilemiyor. En çok hastalarının el titremesi nedeniyle kendisine başvurduğunu dile getiren Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, “Yeni sık karşılaştığımız sorun ya da hastaların sık getiren sebeplerden bir tanesi el titremesi el türemesinden hastalarımız sık başvuruyor. Tabi genelde en büyük şikayetlerden bir tanesi Parkinson hastalığı ve bu hastalık var mı diye endişe oluyor. Prof. Dr. Erdoğan, titreme çeşitlerinin farklı olduğunu belirtirken Parkinson hastalığında sadece el titremeleri değil hareketlerde yavaşlananında olduğunu dile getirdi. Kesin kurallar çizmek çok mümkün değil ama kabaca şöyle söyleyebilirim. Parkinson hastalığında bizim beklediğimiz sadece el titremesi değil hareketlerde yavaşlama gibi farklı belirtilerin değişiklik ettiği bir tablodur. Titreme bazen çok geç olabilir. Tek elde başlar sonra diğer ele geçer. Parkinson’da titreme özelliği hasta genellikle otururken ve istirahat halindeyken bile elinde işte para yapma hap sayma tarzında dediğimiz bir titreme çeşitleri vardır” dedi.

Titremelerin nedenleri üzerine de konuşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, aşırı kafein tüketiminin titremelere sebep olduğunu söyledi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, “Bize gelen hastaları daha sık getiren fizyolojik tremor dediğimiz yorgunluk aşırı kafein tüketimi gibi şikayetler ya da aslında esansiyel tremor'un dediğimiz ailesel yapısal bir özellik gösteren yani tam olarak bir hastalık deyimi tartışılır. Ama tabi hastayı rahatsız edebilen bir durum olan heyecanlanması ile sinirlenme durumunda öfkelenme durumunda ya da ince iş gerektiren faktör çay, kahve gibi bardaktan içerken el titremesi şikayeti hastanın günlük hayatını etkileyen faktörlelerdir. Titreme siz kafanıza taktıkça daha da artar ve rahatsız eder.  İnsanların sosyal hayatını da etkileyebiliyor. Toplum içine girince de rahatsız edebiliyor. Tabi bunların hastanın Parkinson hastalığı olup olmadığını konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. Çok rahatsız ediyorsa günlük hayatı etkiliyorsa tedavi kullanmak gerekiyor” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.