1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmek çok daha iyidir
Ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmek çok daha iyidir

Ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmek çok daha iyidir

Güven: “Belediye başkanlığını ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmek çok daha iyidir “

A+A-

Tacettin DURMUŞ

AK Parti 23. Dönem Milletvekili Mahmut Esat Güven, Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde partilerin kendi oyları kadar, adayların oylarının da bir o kadar önemli olduğunu söyledi. Güven, belediye başkanlığını ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmenin çok daha iyi olduğunu ifade etti.

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, hemen her il ve ilçede aday adaylarının kendilerini belli etmeye başladığını hatırlatan Güven, bazen adayların parti oyunun üstünde bir oy ile bile başkanlık seçimine katkı sunabileceklerine dikkat çekti.

Günümüzde milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi, belediye seçimlerinde de aday adaylıklarının biraz ciddiyetten uzaklaşmış olduğunun da altını çizen Mahmut Esat Güven, sosyal medya hesabında değerlendirmede bulundu.

Belediyeciliğin ‘B'sinden anlamayan birçok kişinin de aday adayı olduğunu belirten Mahmut Esat Güven: “Hukuken seçilebilme şartlarına haiz her vatandaş, bağımsız veya herhangi bir partiden aday adayı olabilir. Ancak günümüzde milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi, belediye seçimlerinde de aday adaylığı biraz ciddiyetten uzaklaşmış gözüküyor. Belediyeciliğin ‘B'sinden’ anlamayan, çevresinde sevilmeyen, dürüstlüğünden şüphe edilen, kimsenin istemediği veya seçilebilmesi mümkün olmayan birçok kişide aday adayı oluyor. Kişinin kendisi de aday olamayacağını biliyor ancak aday adayı olarak, encümenlik, ihale, partinin aday adayı olmuş itibarını elde etmeye çalışıyor. Böylece bürokraside önünü açmanın hesabını yapıyor.

Seçimleri ehil olmayan biriyle kazanmaktansa kaybetmek çok daha iyidir. Görev, isteyene değil ehil olana verilir. Peygamber Efendimiz (sav) bu konuya çok dikkat ederdi. Ashab-ı Kiram'dan Ebu Zer (ra),Peygamberimize; "Ey Allah'ın Resulü beni bir yere idareci olarak tayin etmez misin?" diye sorar. Peygamberimiz,"Ebu Zer, sen zayıf bir adamsın. İdarecilik bir emanettir. Şüphesiz hakkı verilmediğinde bu emanet, kıyamet gününde hüsran ve perişanlık getirir" diyerek Ebu Zer'i böyle bir yükün altına sokmak istememişti. Nasıl ki buzdolabımız bozulduğunda, buzdolabımızı rastgele biri yerine tamircisine götürüyorsak, belediye başkanlıklarını da işin ehil olanlarına teslim etmemiz gerekir. "Muhakkak ki Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.