1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim Sen: “Öğretmen ve öğrencilerimizden elinizi çekin”
Eğitim Sen: “Öğretmen ve öğrencilerimizden elinizi çekin”

Eğitim Sen: “Öğretmen ve öğrencilerimizden elinizi çekin”

Eğitim Sen Kars Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN / KARS MEDYASI

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu, “Öğretmen ve öğrencilerimizden elinizi çekin” diyerek: “ Bu gün burada toplanmamızın  sebebi ,İl Milli Eğitiminin  idareci atamalarında  yandaşı koruyan mülakatla, arkadaşlarımızı baraj altında bırakmasıdır.21 Mayısta yapılan öğretmenlerde idarecilik sınavında ilimizde yazılı sınavda en yüksek puanı alan  kişi ,5 dakikalık hayatında sınava girmemiş komisyon üyelerince  baraj altında bırakılarak idareci olmaları engellenmiştir.Sendika olarak hem öğretmen atamalarında hem de idareci atamalarında  mülakatın  kaldırılması gerektiğini tüm platformlarda dile getirmekteyiz .Düşünün aynı okulda iki öğretmen sınava giriyor birine sen makulsün BİZDEN ! yanasın  deniyor , diğer arkadaşımız yeterliliği merkezi sınavla belirlenmiş ama BİZDEN DEĞİLSİN denilerek idareci olamıyor.İlimizde okullara  idareci bulmakta zorlandığımız bu dönemlerde arkadaşlarımızın niçin elendiğini merak etmekteyiz .  Şehrimizin birçok eğitim –öğretim problemi varken il milli eğitimin ve idari amirlerin yandaş kayırmacılığı yapmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Hakan Topçu, açıklamasına şöle devam etti:  “ Eğitimde  başarı sıralamasında sondan 10. Olan  ilimizde :  Şehir merkezinde yıkılan okullarımızın yeri otopark yapılmışken ,4 yıldır temeli atılan okulun demirleri çürüyorken ,şehir merkezinde ortaokul öğrencileri okul bulamıyorken ,çocuklarımız sabah kahvaltı yapamayıp okulda baygınlık geçirirken , 4 çocuklu asgari ücretli bir baba servis ücretleri pahalı olduğu için çocuklarının ikisini  okula gönderemiyorken ,milli eğitime tahsis edilen öğretmenlerin tek gidebildikleri   bahçe Tügva’ya verilirken  , idareci olmak için sınava hazırlanmayıp ,siyasilerle fotoğraf çektirme yarışına giren kişiler idareci oluyorken ,   İlden ilçeye,ilçeden köye giderek, Sabah 06:00’da   iki araç değiştiren köy  öğretmenlerimiz okulunda öğrencilerine kavuşmaya çalışıyorken siz kadrolaşarak öğretmen ve öğrencilerimizin tüm şevkini kırmaktasınız.

Soruyoruz :

-Son bir ayda ilçelerimize ilçe milli eğitim müdürlerini nasıl atadınız , hangi kriterleri uyguladınız, hangi sendika mensupları?

-Kaç okulumuzda fen laboratuvarı var

-Tügva ‘ya tahsis edilen öğretmenlere ait yerden  ne kadar kira alınmakta ve elektrik ,suvs nasıl ödenmekte ?

- Ücretli görevlendirilen öğretmenler hangi kriterlere göre belirleniyor ve niçin liste yayınlanmıyor?

- Okullarda çalıştırılan  işkur personelini kim belirliyor ?

-İl milli eğitim ARGE,Özel Büro,Araştırmacı kadrolarında çalışan kişiler ilimiz için kaç proje  geliştirmiş ve sunmuşlardır?

-Maaş ile ödüllendirme niçin ilimizde şeffaf biçimde uygulanmıyor?

-Köy okullarına giden öğretmenlere servis yardımı yapılacak mı?

-Mahkeme kararı ile görevine iade edilen öğretmenlerimiz mahkeme kararına rağmen niçin göreve başlatılmıyor?  Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz ! Yaşasın Eğitim Sen”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.