1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ebabil için itfaiye ekipleri seferber oldu
Ebabil için itfaiye ekipleri seferber oldu

Ebabil için itfaiye ekipleri seferber oldu

Kars’ta 5 katlı binanın çatı katında ipe dolanarak mahsur kalan ebabil kuşu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

A+A-

Örnek Mahallesi Yusufkent Sitesindeki apartmanın çatı katında kuşun kanatlarına plastik ipin dolandığını gören apartman sakinleri, durumu Kars Belediyesine ait itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbarın ardından siteye gelen itfaiye ekipleri, kuşun ipe dolanması nedeniyle uçma yeteneğini kaybettiğini tespit etmesinin ardından, kuşu mahsur kaldığı yerden kurtarmak için çalışma başlattı. Site sakinlerinden İbrahim Acay’ın cep telefonu ile görütülediği kurtarma operasyonunda, ekipler binanın çatı katına itfaiye aracının merdiveni marifetiyle ulaşarak, ebabil kuşunu bulunduğu yerden aldıktan sonra kanatlarına dolanan plastik ipten kurtardı. Daha sonra da uçma yeteneğini kaybeden kuş, itfaiye ekipleri tarafından Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine götürüldü. Ebabil yavrusu olduğu öğrenilen yırtıcı kurşun tedavisi yapıldıktan ve rehabilitasyonunun ardından doğaya bırakılacağı öğrenildi.

Öte yandan Kars Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin yavru kuşu kurtarmak için verdikleri özverili operasyon site sakinleri ve operasyonu görüntüleyen İbrahim Acay tarafından taktirle karşılandı. KuzeyDoğa Bilim Koordinatörü Emrah Çoban ise yavru kuşun ebabil yavrusu olduğunu belirterek, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

ebabil-icin-itfaiye-ekipleri-seferber-oldu-(5).jpgebabil-icin-itfaiye-ekipleri-seferber-oldu-(3)-001.jpgebabil-icin-itfaiye-ekipleri-seferber-oldu-(1)-001.jpgebabil-icin-itfaiye-ekipleri-seferber-oldu-(4)-001.jpgebabil-icin-itfaiye-ekipleri-seferber-oldu-(2)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.