1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düzgün’e “hoş geldin” ziyareti
Düzgün’e “hoş geldin” ziyareti

Düzgün’e “hoş geldin” ziyareti

TMO Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir ve Kars Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Nurettin Saraçoğlu, Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

A+A-

Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir ve Kars Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Nurettin Saraçoğlu, İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette ekmek israfının önlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” üzerinde duruldu.

İl Müdürü Düzgün, “Bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde, bizim aile yaşantımızda ekmeği bırakınız çöpe, çöplüğe atmayı yere düşen ekmek hemen yerden alınır. Ekmek bizim için değerli, mübarek ve kutsal kılınan bir gıda maddesidir. İsraf edilmesinin önüne geçmek için üzerimize düşen sorumluluğu bir vatandaş olarak yerine getirmeliyiz” dedi.

Türkiye’de her yıl 2.1 milyar Ekmeğin çöpe atıldığını kaydeden TMO Erzurum Bölge Müdürü Necati Temir, 17 Ocak 2013 tarihinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile bu durumu en aza indirmeye çalışmayı hedeflediklerini söyledi.

Temir, “Çöpe giden ekmeğin parasal değeri 1.5 milyar TL. Bu para ile 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir. Kampanya ile Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılına yüzlerce okul ve hastane yapılmasına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Ülkemizde ekmek israfının ileri boyuta ulaştığına dikkat çeken Saraçoğlu, toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu çalışmaların önemine değinip, toplumun tüm kesimlerinin katılımının sağlanması ile ekmek israfının önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.