1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği
Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği

Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği

​​​​​​​Kars Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

A+A-

Eren YANAR

Kars Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle İl Müdür Yardımcısı Selçuk Akgül, Kuruluş Müdürü Rüya Ubiç, Öğretmen Cansu Solan, Çocuk Hakları İl Komitesi Üyeleri Sümeyye Kutlu, Mehmet Erdoğdu, Rojin Alp ve Fatma Şaki Kız Meslek Lisesi ve Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret ettiler.

Okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılanan bu ziyaretle kız çocuklarının toplumdaki yeri ve önemi hakkında farkındalık oluşturma adına güzel bir çalışma oldu.

Kars Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selçuk Akgül, burada yaptığı açıklamada, çocukların yüzünün gülmesinin önemsendiğini söyledi.

Çocukların eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel  etkinliklerle topluma kendisini daha iyi ifade edebilme imkanı bulduğunu kaydeden Akgül, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı ile bütün ülkelerin onayıyla kabul edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Burada çocuklarımızın yüzünün gülmesini görmek bizleri de mutlu ediyor.” Dedi. 

11 EKIM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ

11 Ekim Günü Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır.

Bu karar Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerileriyle alınmış olup; kararda “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiştir. Ayrıca kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğü de vurgulanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.