1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya İş Konseyi Avrupa Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları : Ortaklıkları Artık Türklerle Yapacaklar
Dünya İş Konseyi Avrupa Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları : Ortaklıkları Artık Türklerle Yapacaklar

Dünya İş Konseyi Avrupa Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları : Ortaklıkları Artık Türklerle Yapacaklar

​​​​​​​Dünya İş Konseyi Avrupa Komitesi Başkanı Karslı hemşehrimiz Turgut Torunoğulları’nın organize ettiği “Dünya Türk İş Konseyi DTİK’in Hollanda Buluşması” Amsterdam'da gerçekleşti. Dünyanın 7 bölgesinden katılım sağlandı.

A+A-

Dünya İş Konseyi Avrupa Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları’nın organize ettiği etkinliğe, başta Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı, Nail Olpak, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, THY Hollanda Müdürü Şerafettin Ekici olmak üzere, 500 kadar davetli katıldılar.

DÜNYANIN 7 BÖLGESİNDEN KATILIM SAĞLANDI

“Dünya Türk İş Konseyi DTİK’in Hollanda Buluşması” adlı etkinlik Amsterdam'da gerçekleşti. Bakan Bolat'ın gerçekleştirdiği ziyarette önemli konular ele alındı.

Dünyanın yedi bölgesinden, Avrupa Bölge Komitesi 29 ülke, Avrasya Bölge Komitesi 11 ülke, Asya Pasifik Bölge Komitesi 7 ülke Amerika Bölge Komitesi 7 ülke, Afrika-Ortadoğu-Körfez Komitesi, Balkanlar Bölge Komitesi 15 ülke temsilcilerinin de katıldığı etkinlikten birçok konu başlığı ele alındı.

"HEM AVRUPA'DA HEM DE TÜRKİYE'DE YABANCILARLA ORTAKLIĞI BAŞARDIK"

Toplantının ilk konuşmasını Turgut Torunoğulları yaptı. Zaman zaman duran ve esprili sözler ile katılımcıları neşeye boğan Torunoğulları’nın konuşma metni şöyle:

Geçtiğimiz 16 Eylül’de, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapılan toplantıda, oy birliğiyle tekrar DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı seçilip, uzun zaman sonra sizlerin karşısında olmak beni oldukça heyecanlandırıyor.

2024 Ocak ayının sonuna kadar 29 Avrupa ülke temsilcisi arkadaşlarımla, daha iyi olabilmek için eksiklerimizi belirleyeceğiz. Bu eksikleri, sayın büyükelçilerimiz, konsoloslarımız, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak rapor hâline getireceğiz.

Avrupa’da yaşayan bizler, kültürel faaliyetlerimizi daha da genişleterek, gençlerimizi siyasete ve iş dünyasına daha fazla katılmaya teşvik edeceğiz. Girişimcilerimizle ortaklıklar kurarak, birlikte çalışmayı daha da artırmalıyız. Artık şartlar, bunu gerektiriyor. Edelstaal Grubu olarak 20 yıldır bunu yapıyoruz ve yabancılarla ortaklığı başardık. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de.

Türkiye’den Avrupa’ya yatırım yapacak kuruluşlarımız, artık ortaklığı Hans’la değil, Hasan’la yapsınlar. Çünkü Hasan, her iki ülkenin de yapısını çok iyi biliyor ve sonuca gidiyor.

Biz, yaşadığımız ülkelerle ülkemiz arasında köprü görevi yapıyoruz. Sayın Bakanım, bizim yaşadığımız ülkelerde ve ülkemize ekonomik ve kültürel olarak katkımız çok büyük.

Evet, olduğumuz yer iyi ama daha iyi olmasını istiyoruz. “Daha iyi olabilmek için neler yapabiliriz” diye kafa yoracağız. Artık marka olmanın zamanı geldi. Ocak sonunda bu raporlarımız hazır olacak. DEİK Yönetim Kurulu’na ve Sayın Başkanımızın bilgilerine arz edeceğiz.

İkinci aşamamız, 1 Nisan’a kadar eyalet ve şehir temsilcilerimizi belirleyeceğiz. DTİK’in önemini anlatarak üye kayıtlarımızı yapacağız ve temsilciler kurulu ile 2 ayda bir toplantılar düzenleyeceğiz.

Fikirlerimizi tartışarak en iyi ve en hızlı yolu bulacağız. Sayın Bakanım, biz büyük bir aileyiz; Avrupa’nın birçok ülkesinden ekonomi ve nüfus olarak da büyüğüz. Bunun farkındayız ve bu farkındalığı daha çok hissettireceğiz.

Edelstaal Grubu olarak 43 yıldır yüzlerce kadınla birlikte çalışıyoruz. Kadınlarımızın ne kadar cesur olduğuna şahidim. Kadınlarımızı da DTİK’e üye olmalarını rica ediyorum.

Hanım kardeşlerim, sizden daha çok destek ve katılım bekliyoruz. Hedefimiz ve amacımız belli; hayalimize ulaşmak için hepınizin desteğine ihtiyacımız var. Tabi ki Nail başkanımızın da ekstra desteğine ihtiyacımız var.

Üçüncü aşamamız, turizmci olduğum için biraz da turizmi anlatmak isterim. 80 milyon nüfusumuz var. 80 milyon insanı misafir olarak tatil beldelerinde ağırlamalıyız. Kişi başı gelirimizi 1.200 euro’ya çıkartmalıyız. Amacımız bu olmalı. Ottellerimiz çok yeni, personelde sıkıntı varsa da her gün eğitimli personel çoğalıyor. Turizmden çok iyi anlayan ve destek olan bakanımız var.

Şimdi dikkatinizi tekrar turizme çekmek istiyorum: Görünmeyen 3 büyük güç, yurt dışında yaşayan gurbetçi diye anılan, ancak hiçbir zaman gurbetçiliği kabul etmeyerek iki ülkenin de asli vatandaşı olanların, ekonomiye ve ortak yaşamaya katkısı çok büyüktür. Ülkesi için en çok parayı harcayan da bu kesimdir.

Son olarak, Sayın Bakanım, Avrupa’daki Türklerin sizden bir ricaları var: Daha önceki hükümetimizle yapılan çalışma sonucu, Türkiye’ye çıkartılan araçların iki sene kalması uygun görüldü. İnsanlarımız iki senede bir arabasını yurt dışına çıkartmak zorunda kalıyorlar ve büyük mağduriyet yaşıyorlar. Bizler daha çok ülkemizde yaşamak istiyoruz. Herkesin isteği, araçlarının 5 sene Türkiye’de kalması. Bu yurt dışındaki vatandaşlarımız için önemli. Hatta vergisini, sigortasını Türkiye’de ödeyelim, memleketimize ilave gelir olsun.

Emekli vatandaşlarımız Türkiye’deki TOKİ konutlarından yararlansın.

Tekrardan saygılarımı sunar, hepinize teşekkürler ederim. Hedefe ulaşmak için salondaki dostlarım, kendimizi alkışlayalım. Hayal kurmaya ve hedeflere ulaşmaya devam…”

Kaynak : https://www.masterhaber.com/ekonomi/turk-is-insanlari-bakan-bolatin-katilimiyla-amsterdamda-bulustu-7171h

ff-044.jpgturgut3.jpgttt-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.