1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dükkanlar Mühürlendi
Dükkanlar Mühürlendi

Dükkanlar Mühürlendi

Kars Belediyesi Polis gözetiminde 30 iş yerini mühürledi.

A+A-

Kars Belediyesi ve Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı tarafından Merkez Mahallesi kanal kenarındaki 30 işyeri polis gözetiminde zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

 

Oto elektrik ve tamirciliği yapan işyerleri Küçük Sanayi Sitesine taşınmadıkları ve alanın yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle Kars Belediye Başkanlığı tarafından alınan kararla mühürlendi.

 

İşyerlerinin mühürlenmesi sırasında dükkan sahipleri ile zabıta ekipleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

 

Bütün uğraşları çaba vermeyen ve sonuçta dükkanlarının mühürlenmesinden kurtaramayan esnaflar, mühürlenme sırasında da direniş gösterdiler. Emri yerine getiren zabıta ekipleri ise dükkanları bir bir mühürledi ve ondan sonra da mühürlenen işyerlerinin fotoğraflarını çekti.

 

Esnaflar, Sanayide kendilerine işyeri verilmediği sürece oraya gidemediklerini söyleyerek, “Biz şimdi ne yapacağız. Hepimizin borçları var ve bundan sonra nerede iş yapıp kazanacağız. Sorunumuza kalıcı çözüm bulunmadı. Hiçbir yetkili gelip bizim bu sorunlarımızla ilgilenmiyor. Herkes birbirinin üzerine atıyor ve bizleri başlarından savıyorlar.” dediler.

 

Esnaflar şu serzenişte bulundular:

 

“Kendi şehrimizde mülteci durumuna düştük. Oy ver, vergi ver, emek ver, kira ver gel ondan sonra da mülteci durumuna düş. Şimdi de dükkanlarımız mühürlendi ve tezgahlarımızı dışarı koyup yağmurda, çamurda çalışıyoruz. Ne yapalım ekmek parası.”

dukkan-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler