1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSİ: Su Tesislerine Girmek Tehlikeli ve Yasak!
DSİ: Su Tesislerine Girmek Tehlikeli ve Yasak!

DSİ: Su Tesislerine Girmek Tehlikeli ve Yasak!

Devlet Su İşleri (DSİ) 24'üncü Bölge Müdürlüğü, Kars, Ardahan ve Iğdır'da hava sıcaklıklarının artmasıyla su yapılarında boğulma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) 24'üncü Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşların baraj, gölet, sulama kanalı gibi su yapılarında serinleme amacıyla yüzmeye çalışmasının ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, Kars, Ardahan ve Iğdır'da bulunan sulama tesisleri, baraj, göl, gölet ve taşkın kontrol tesislerinde, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte serinlemek amacıyla suya girmenin, can kaybıyla sonuçlanabilecek boğulmalara neden olma tehlikesi oluşturabileceği bildirildi.

Su yapılarının meskun mahal içerisinde yer alan kısımlarında tel örgü bulunmasına rağmen, tel örgü ile uyarı levhalarının tahrip edildiği ve serinlemek amacıyla suya girildiğinin tespit edildiğinin vurgulandığı açıklama şöyle:
"Su yapılarının inşa edilme amacı yüzmek için uygun olmayıp, yüksek debilerde akış hızının yüksek olduğu, iyi yüzme bilen kişilerin dahi boğulma tehlikesi yaşayacağı yapılardır. Bu sebeple; baraj, göl, gölet, sulama kanalları ve taşkın kontrol tesislerinde amaç gözetmeksizin, alınan tedbirlere riayet edilerek, suya girilmemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra çocuk yaşta olan vatandaşların, tehlikenin farkında olamayacağı ve alınan tedbirlerin mahiyetini kavrayamayacağından dolayı ebeveynlerince su yapılarına yaklaştırılmaması gerekmektedir.
Ayrıca vatandaşlarımızın, 5442 sayılı il idaresi kanununun 66. maddesinde "İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32. maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır." hükmü gereğince idari işleme tabi tutulabileceklerini bilmeleri gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen hususların, vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve üzücü olayların yaşanmaması amacıyla sulama kanalları, baraj, göl, gölet ve taşkın kontrol tesislerine girilmemesi amacıyla "suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğunun" basın ve diğer iletişim araçlarıyla vatandaşlarımıza duyurulmasının faydalı olacağı mütalaa edilmektedir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.