1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü’nden Açıklama : "Usulsüz Kiralama Yok, İhale Henüz Yapılmadı"
DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü’nden Açıklama : "Usulsüz Kiralama Yok, İhale Henüz Yapılmadı"

DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü’nden Açıklama : "Usulsüz Kiralama Yok, İhale Henüz Yapılmadı"

DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü ; “Akyaka şeker pancarı çiftçilerinden usulsüz kiralama iddiası” başlıklı haber üzerine açıklama yaptı.

A+A-

DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle ;

Bazı Yerel Gazetelerde “Akyaka şeker pancarı çiftçilerinden usulsüz kiralama iddiası” ve “ pancar çiftçileri Vali Öksüz’e seslendi usulsüz kiralama var” başlıklı haberler yer almıştır. Kars’ın Akyaka ilçesindeki şeker pancarı çiftçileri, Devlet Su İşleri sulama kanalı yakınlarındaki devlete ait arazilerin ihalesiz ve usulsüz bir şekilde Karslı olmayan müteahhitlere verildiği iddia edilmektedir.

Kars İlimiz sınırlarında hizmet vermekte olan Kars Şeker Fabrikası; yıllık üretimini arttırmak amacıyla hammadde ihtiyacı olan şeker pancarının bir kısmının karşılanması için DSİ.24 Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kars Arpaçay Barajı rezervuar alanı içerisinde bulunan Akyaka ilçesi Kalkankale ve Çetindurak köyleri sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait arazilerin Şeker Pancarı ekimi için kiralama ihalesi yapılmasını talep etmiştir.

Kars Şeker Fabrikasının kiralanmasını talep ettiği araziler 2886 Sayılı Devlet Hale Kanunun ilgili maddeleri gereği herkesin ihaleye teklif verebileceği ”Açık İhale Usulü” yöntemi ile yapılması Bölge Müdürlüğümüzce planlanmıştır. Ancak henüz bir ihale işlemi gerçekleşmemiştir.

Kurumumuzun ve çalışanlarının itibarını sarsan ve vatandaşlar arasında huzursuzluğa yol açan söz konusu haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.