1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Perincek; Hayatımızın yeni normali!
Dr. Perincek; Hayatımızın yeni normali!

Dr. Perincek; Hayatımızın yeni normali!

Dr. Perincek, son dönemde Kars’ta vaka sayısında artış olduğunu, bununda birkaç noktada kurallara uyulmadığından kaynaklandığını belirtti.

A+A-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl Temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, Kovid-19 pandemisinin ülkemizde ilk görüldüğü günden haftalar sonra Kars’ta ilk vakanın görüldüğünü bundan sonra Valiliğimiz ve buna bağlı kurumların özverili çalışmasıyla Kovid’li hasta sayısının ülke ortalamasına göre hep düşük kaldığını söyledi.

Son dönemde ilimizde vaka sayısında artış olduğunu bununda birkaç noktada kurallara uyulmadığından kaynaklandığını belirten Perincek, “Valiliğimiz ve İl Pandemi Kurulunca alınan tedbirler ve bizler Kars halkı olarak kurallara uyarak yeniden hızlı bir şekilde vaka sayısını düşürebiliriz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak; paniğe kapılmamak, moral bozukluğuna yer vermemek gerektiğini ifade eden Perincek, artık hayatımızda 'yeni normal' dönemin başladığını bu dönemde uygulanacak kurallara dikkat çekti.

Bu bağlamda halkımızın virüs tedbirleri kapsamında önlemlerini gevşetmemesi uyarısında bulunan Perincek, "Kesinlikle bireysel kurallarımızı gevşetmememiz gerekiyor. Kalabalık oluşturmamak, dışarı çıktığımızda mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak; yeni normalin kaçınılmaz 4 kuralıdır.” diye konuştu.

Perincek, 'Yeni normal' kuralların artık hayatımızın bir parçası olması gerektiğini, bu sayede daha kısa zamanda eski günlerimize dönebileceğimizi de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.