1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Düzgün: “Tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturuyor”
Dr. Düzgün: “Tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturuyor”

Dr. Düzgün: “Tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturuyor”

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ile İlgili olarak açıklamada bulundu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Müdür Düzgün açıklamasında, gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınların oluşturduğunun altını çizerek, gerek Dünya'da gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında, önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar üstlenmekte olduğunu söyledi.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nün 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmakta olduğunu da açıklamasında belirten İl Müdürü Düzgün: “Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır. Kadın çiftçilerimiz, evde çocuğunu, ahırda danasını büyütmekte. Onların tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarını biliyor ve İl Müdürlüğü olarak projelerimizde ve faaliyetlerimizde onlara öncelik veriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız Kadınlarımıza ayrı bir önem vermekte ve pozitif ayrımcılık yapmaktadır. Kadın çiftçilerimizin bilinçli, bilgili ve yeni bilgiler öğrenmeye açık olduğunu görüyoruz. Bu sebeptendir ki birçok projemizi kadın çiftçiler ile yürütüyoruz, kadın çiftçilerimize gerekli teknik destekler vererek eğitilmesi için gayret ediyoruz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutlarken, Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerimizin her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.