1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dostluk treni Kars’ta
Dostluk treni Kars’ta

Dostluk treni Kars’ta

Kültürel miras konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında Haydarpaşa Garı’ndan 18 Nisan’da yola çıkan “Dostluk Treni”, Kars’a geldi.

A+A-

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, BM Ortak Programı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dostluk Treni” projesi kapsamında TCDD tarafından tahsis edilen 8 vagonluk treni, Kars Tren Garı’nda, Vali Yardımcısı Muhammet Lütfü Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, İl Müftüsü İlyas Gümüş ve daire müdürleri güllerle karşıladı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri Damla Güldoğan ve İsmail Pelenkoğlu’na Karsspor forması ve atkı hediye etti.

Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörü Damla Güldoğan, Dostluk Treni ile birlikte iller arasında ki kültürel etkileşimin artacağını ve çocuk haklarıyla birlikte çocukların tarihimiz ve kültürel mirasımız konusunda bir farkındalık yaratacağına inandıklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars da, 18 Nisan’da İstanbul’dan yola çıkan Dostluk Treninin Eskişehir, Ankara, Sivas, Erzurum’dan sonra Kars’a ulaştığını söyledi.

Çocuk haklarına sahip çıkmak, çocuk haklarını ülke genelinde tanıtmak, kültürel mirasa sahip çıkmak adına böylesi bir dostluk trenini hayal ettiklerini ifade eden Kars, “UNİCEF, BM Ortak programıyla, Ankara Üniversitesiyle, TCDD, Kültür Bakanlığıyla çok geniş bir katılımla bu hayalimizi gerçekleştirdik.

Çocuklarımız haklarını ne kadar iyi tanırsa, çocuklarımız haklarına ne kadar sahip çıkarsa geleceğimize ve bu günümüze o kadar sahip çıkacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Kafkas halk oyunları ekibi “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” oyununu sundu.

Daha sonra Namık Kemal Kültür evine geçen öğrenciler aşıkların verdiği konseri dinlediler.

Öğrenciler, Kars’ın tarihi ve kültürel mekanlarını hava muhalefeti nedeniyle gezemediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.