1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolmuş mu Ambülans mı?
Dolmuş mu Ambülans mı?

Dolmuş mu Ambülans mı?

Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi önünden saat 14:00 civarında ayrılan bir ambülans Kars Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı.

A+A-

Murat Taşdemirci

Ambülâns şoförü ile beraber bir hemşirenin de bulunduğu ambülânsın bir sedye boyundaki arka bölümünde bulunan 24 kişi 3-5 kilometrelik yolu 35 kilometre gidiyormuşçasına sıkıntılı geçirdi.

Dolmuş görünümlü ambülans içinde bulunan ve Doğumevi hastanesinin yatan hasta bölümünden konsültasyon için devlet hastanesine gönderilen 0-13 yaş arası 12 hasta çocuk ve onların refakatçilerinden oluşan 12 hasta yakını tıka basa dolu ambülansın içinde isyan ettiler.

FENALIK GEÇİREN HASTA YAKININA AMBÜLÂNSTA MÜDAHALE

Hasta ve yakınlarının iç içe taşınmasının mikrobik riskinin yanı sıra, dolmuş şoförlerinin bile koltuk sayısından fazla yolcu taşımasına izin verilmezken, sağlık bakımından hassasiyet gösterilmesi gereken bir durumda böylesine insanlık dışı taşıma usulüne isyan eden hasta yakınları çileden çıktı.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

Yolculuk sırasında bir hasta yakınının fenalık geçirmesiyle içeride kısa bir müdahale yaptıklarını belirten hasta yakınları, Kars Devlet Hastanesi önünde ambülânsın durmasıyla birlikte kendilerini bir anda dışarı atarak şikâyetlerini dile getirdi.

Daha sonra Kars Devlet Hastanesi’nde gerekli konsültasyonları yapılan 12 çocuk, yakınlarıyla birlikte tıklım tıklım dolarak bindikleri ambülânsla geldikleri gibi gittiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.