1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışmasına kadınlardan yoğun ilgi
Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışmasına kadınlardan yoğun ilgi

Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışmasına kadınlardan yoğun ilgi

Türk Telekom Tam O An 2. Ulusal Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın 1’incilik ödülünü kadın sanatçı Bedriye Budak almaya hak kazandı. Mansiyon ödüllerinden biri de yine kadın sanatçıya gitti.

A+A-

Volkan KARABAĞ  

Türk Telekom Tam O An 2. Ulusal Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması’nda 2 kadın sanatçı dereceye girerken, 8 kadın sanatçının eseri de sergilenme hakkı kazandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayelerinde ve TCDD Taşımacılık ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Telekom Tam O An 2. Ulusal Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Yarışmada bu yıl, Türkiye’nin her yerinden, 554 fotoğrafçı, 1.772 fotoğrafla yarıştı. Jürinin titiz çalışması sonucu, ilk 3'e giren eserler, mansiyona hak kazanan 3 eser ve sergileme hakkı alan 40 eser belirlendi. Yarışmanın bu yıl dikkat çeken tarafı, kadın sanatçıların yarışmaya gösterdiği yoğun ilgi oldu. Kadın fotoğraf sanatçılarından Bedriye Budak 1’incilik ödülü alırken, mansiyon ödüllerinden biri yine kadın sanatçılardan Nilüfer Yeloğlu’na gitti. Yarışmada derece alan ve eseri sergilemeye hak kazanan kadınların sayısı 10’u buldu.

ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİLEMELER

Türk Telekom Tam O An 2. Ulusal Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçıları, ödüllerini 05 Temmuz 2019 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleştirilecek törende alacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımları ile gerçekleştirilecek ödül törenin ardından, yarışmanın sergisi de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

46 İSİM ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Türk Telekom Tam O An 2. Ulusal Doğu Ekspresi Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler ve ödülleri şöyle:

İlk Üç

1’incilik Ödülü-Bedriye Budak: 10.000 TL

2’incilik Ödülü-İsmet Soner Yılmazer: 7.000 TL

3’üncülük Ödülü-Ahmet Harmancı: 5.000 TL

Mansiyon

Doğan Karapınar: 3.000 TL

Murat Değirmenci: 3.000 TL

Nilüfer Yeloğlu: 3.000 TL

Sergileme

40 eser: 300’er lira

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.