1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğalgaz kursu sahaya indi
Doğalgaz kursu sahaya indi

Doğalgaz kursu sahaya indi

Kars Belediyesi’nin desteklediği Türkiye İş Kurumu Kars Şubesi, Kars Kent Konseyi ve Doğukan Mühendislik tarafından yürütülen Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

Kars Belediyesi Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Kent Konseyi binasında teorik derslerin verilmesiyle başlanılan kurs çalışmaları Doğukan Mühendisliğin iş sahasında uygulamalı olarak sürdürülüyor.

Doğukan Mühendislik temsilcisi Eğitmen Makine Mühendisi Metin Yılmaz, 5 yıldır doğalgaz verilmekte olan Kars’ta doğalgaz konusunda Karslı yetişmiş hiçbir elemanın olmamasına dikkat çekerek, “Bu Kars için büyük bir kayıptır. Doğalgaz sektöründe para piyasaya çabuk dönmektedir ve ticaretin gelişmesini sağlamaktadır. Fakat çevre illerden gelen yetişmiş elemanlar bu kazancı kendi memleketlerine götürdüğü için Kars’a hiçbir faydası yoktur.”dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un Kars’taki yetişmiş ve vasıflı eleman eksikliğinin bilincinde olduğunun altını çizen Yılmaz, “Kars Belediyesi, Kars Kent Konseyi ve Doğukan Mühendislik gecikmelide olsa bu kursu İŞKUR denetiminde açmıştır. Kursta yalnızca doğalgaz değil mekanik tesisatlar (güneş enerjisi, klima sistemleri, pis su temiz su sistemleri, kazan daireleri, kat kaloriferleri, boru kaynakçılığı) imalatları teorik ve uygulamalı olarak verilmekte. İstekli ve azimli olan kursiyerler sayesinde belli sayıda yetişmiş vasıflı eleman ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu sene doğalgaz tesisatçılığı konusunda 60 kişiye ihtiyaç vardır. Amacımız doğalgaz tesisatçılığı için gerekli olan elaman eksikliğini bu kurslarla gidererek eleman açığını Karslılarla kapatıp Kars’a faydalı olmaktır.”şeklinde konuştu.

Kursiyerlerin her geçen gün kendilerini daha da geliştirdiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Kursiyerlerimize bilinçli şekilde dersler veriyoruz. Doğalgaz tesisatçılığının en ince ayrıntılarını teorik ve uygulamalı şekilde öğretiyoruz. Bu kurs bittikten sonra sertifikalarını alan kursiyerler karsın en yetenekli ve bilgili doğalgaz tesisatçıları olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Doğalgaz tesisatçılığı kursu ile birlikte meslek edindiklerini belirten kursiyerler ise, burada bulunan usta öğreticilerle beraber Doğalgaz Tesisatçılığı ile ilgili önemli bilgiler edindiklerini belirtiler.

Kursiyerlerin bu kurs sonunda alacakları sertifika haricinde firma, yeterli kapasiteye gelmiş kursiyerlere uluslararası çalışma imkânı sağlayan UGETAM sertifikasını da aldırabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.