1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dilenciler Kars’ı kuşattı
Dilenciler Kars’ı kuşattı

Dilenciler Kars’ı kuşattı

Her yıl olduğu bu yılda kurban bayramı öncesi Kars’ı kuşatan dilenciler vatandaşı canından bezdiriyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun birçok ilinden gelen aileler çocuklarını ve bebeklerini kullanarak halkın duyguları ile oynuyor.

Özellikle anneler yaz sıcağında sağlıksız bir şekilde bebeklerini kucaklarına alarak, işyerlerini, evleri ve sokakları karış karış dolaşıyor. Üzerinde Arapça bir şeyler yazılı kartları dua diye satmaya çalışan çocuklar, vatandaşı çileden çıkartıyor. Israrla vatandaştan para koparan dilencilerin mesaisi gün boyu sürüyor. Banka ve bankamatik önlerinde kamp kuran dilenciler ise artık çekilmez hale geldi.

Kovid19 salgınını dahi umursamayan dilenciler, küçük çocukları da yavru kedi gibi yanlarında gezdiriyor. Kurban bayramı öncesinde şehir girişlerinde kamp kuran dilenciler özellikle şehrin en kalabalık yerlerini parselledi. Eşlerini ve çocuklarını sabahın erken saatlerinde şehir merkezine gönderen erkekler ise bir gün önce ceplerine giren vatandaşın parası ile keyif çatıyor.

Polis ve zabıta ekipleri engel olamıyor!

Öte yandan dilencilerden dert yanan vatandaşlar durumu kulluk kuvvetlerine şikayet etmesine rağmen sorun devam ediyor. Dilenciler çocuklarını kimliksiz bir şekilde dilendiriyor. Zabıta marifetiyle karakola götürülen çocuk dilencilerin üzerinde kimlik olmadığı için herhangi bir işlem de yapılamıyor. Edinilen bilgilere göre, zabıta karakoluna götürülen dilenci çocuklar, akşam mesai sırasında polisin de işlem yapmaması sonucu serbest bırakılıyor. Serbest bırakılan dilenciler sabah yine başka bir bölgede vatandaşı canından bezdirmeye devam ediyor. Zabıta karakoluna götürülen dilenciler ise karakolu bir birine katıyor ve hatta etrafa pisleyerek zabıta ekiplerini canından bezdiriyor. Dilencilerin karıştığı hırsızlık olaylarının da yakında gündeme gelmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.