1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dikkat! Kars’ta hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece azalacak!
Dikkat! Kars’ta hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece azalacak!

Dikkat! Kars’ta hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece azalacak!

Son yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, Kars ve çevresinde soğuk havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden edinilen bilgilere göre; hava sıcaklıklarının bölgemizde  çarşamba (17.02.2021) ve perşembe (18.02.2021) günleri  8 ila 15 derece azalması bekleniyor.

Söz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı. 

An itibariyle yurdun batı kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Kars’ta ise öğlen saatlerinde kent merkezinde yer yer kısa süreli yağmur geçişleri oldu. Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemizde hava sıcaklıklarının 8 ila 15 derece civarlarında düşeceği  bu nedenler buzlanma ve son olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği Kars halkına duyuruldu.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, "Son günlerde ülkemizi etkileyen kar yağışlı sistem nedeniyle mevcut kar örtüsü üzerine gelen yeni ve kalın kar örtüsüne bağlı olarak 16.02.2021 saat 14:00 ile 22.02.2021 saat 23:59 arasında Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum illerimizde dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısı yapıldı.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "Doğu Anadolu'da halen güneyli yönlerden kuvvetli olarak devam etmekte olan rüzgarın; şiddetini artırarak 17.02.2021, Çarşamba sabah saatlerine kadar Erzincan ve Bingöl;  17.02.2021, Çarşamba akşam saatlerine kadar Erzurum,  Ağrı, Kars, Van ve Muş; ve 18.02.2021 Perşembe günü öğle saatlerine kadar Hakkari  çevrelerinde yerel olarak fırtına (62-74 km/saat) ve yükseklerde kuvvetli fırtına (75-88 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi, dik yamaçlarda çığ oluşumu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.