1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor Yolu Çile Dolu
Digor Yolu Çile Dolu

Digor Yolu Çile Dolu

Kars’ta etkili olan şiddetli tipi dolayısıyla yaklaşık 40 araç ile çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı.

A+A-

Donma ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişi de AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir kamyona alınan vatandaşlar tedavileri için hastaneye gönderildi. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, Kars-Digor karayolunda etkili olan tipi dolayısıyla yolu trafiğe kapattı.

Uyarılara rağmen yola zincirsiz çıkan çok sayıda araç Digor ilçesi Dağpınar beldesi Hanlar mevkiinde şiddetli tipi dolayısıyla biriken karın içinde kaldı. Araçları kurtarmaya giden karayollarına ait greyder de kara saplanınca araçlar birikmeye başladı. Karayolları bunun üzerine diğer araçları da göndererek kurtarma çalışmalarını hızlandırdı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nü arayarak yardım isteyen sürücüler, yaklaşık 5 saat mahsur kaldıkları yerden ekiplerin başarılı çalışmasıyla çıkarıldı.

Öte yandan yoldaki buzlanmadan dolayı araçları yoldan çıkan ve tipiden dolayı donma ve boğulma tehlikesi geçiren 2 kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından bulundukları yerden kurtarıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, Ardahan-Göle, Kars-Digor ve Kars-Sarıkamış karayolunda şiddetli tipinin etkili olduğunu söyledi. Bölge müdürlüğü olarak yaklaşık 50 aracı kurtardıklarını ifade eden Yılmaz, “Can ve mal güvenliği açısından bazı yolları kapattık, bazılarını da kontrollü olarak trafiğe açıyoruz. Vatandaşlarımız yola kesinlikle zincirsiz çıkmasınlar. Biz ekiplerimizle birlikte 24 saat her türlü hazırız. 36 saatten bu yana çalışan arkadaşlarımız var. Tipinin etkisi azaldı” dedi.

Öte yandan yolda kalan ve araç ve vatandaşları görüntülemek amacıyla yola çıkan AA muhabiri Çağlar Sefertaş, DHA, TRT, AHABER muhabiri Bedir Altunok ile İHA muhabiri Işık Çapanoğlu da yolda bir süre mahsur kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.