1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devlet Övünç Madalyası Töreni
Devlet Övünç Madalyası Töreni

Devlet Övünç Madalyası Töreni

Kars’ta şehit ve gazi yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi

A+A-

Kars Valiliğinin organizesiyle düzenlenen şehit ve gazi yakınlarına Devlet Övünç Madalyası töreni şehit annelerini gözyaşına boğdu. Oğlunun ismi okunduğu sırada fenalık geçiren bir şehit annesinin feryatları yürekleri dağladı.

 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki madalya törenine Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Sekreteri Muzaffer Yağcı, askeri ve mülki ekran, daire amirleri ve şehit yakınları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, “Vatanın bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatını feda eden, göğsünü düşmana siper ederek şehit olan veya yaralanarak gazi olmuşlardır. Devlet, bu fedakar ve feragat davranışları gösterenlere övünç madalyası vererek acılarını bir nebze olsa da dindirmek ve bütün ülkenin, bütün vatan evlatlarının ve bütün devletin şehitlerimizin ve gazilerimizin arkasında ve yanında olduğunu göstermek için sembolik bir ifade olan övünç madalyasıyla taltif etmektedir. O açıdan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmak için her türlü fedakarlığı gösteren şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Şehitlik ve gazilik, Türk milletinin inanç değerleri açısından fevkalede önemli iki kavramdır. Vatanı vatan yapan temel iki kavramdır. Eğer bu kavramlar olmasa, bu inanç olmasa, uğruna ölünecek topraklar olmasa buz bugün beklide bu salonlarda olmayacaktık. Milletimiz gaziliğe ve şehitliğe o kadar önem veriyor ki, şehit cenazeleri geldiğinde “bir oğlum daha olsa onu da askere gönderirim, Vatan sağolsun, oğlum vatana helal olsun” gibi çok asil ve soylu davranışlar içinde bulunmaktadırlar. Devletimizde bu terör belasını, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden ve Türkiye’nin istikbali açısından Türkiye’yi dizse getirmek için uğraşan düşmanları ve terör belasını defetmeden bu hadiseye hiçbir şekilde son vermeyecektir.” dedi.

 

Vali Kara’nın konuşması sırasında Şehit Jandarma Er Tarık Emeket’in annesi Hasse Emeket fenalık geçirdi. Salonda bulunan sağlık görevliler müdahale ederek şehit annesine müdahalede bulundular. Şehit annesi Hasse Emeket madalya dağıtımı sırasında da oğlunun ismi okununca hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Şehit annesinin ağlaması salondakilerin de duygulandırdı. Herkesin gözlerinin dolduğu tören sonrasında şehit annesi komutanların yardımıyla salondan güçlükle çıkabildi.

 

Törenin ardından şehit ve gazi ailelerine Öğretmenevi’nde yemek verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.