1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Depremzede aileler Kars’ta
Depremzede aileler Kars’ta

Depremzede aileler Kars’ta

Van’daki 7.2’lik depremin ardından bin bir türlü zorluklara göğüs geren ve diken üstünde yaşayan depremzedelerden 13 kişilik iki aile Kars Öğretmenevi’ne yerleştirildi.

A+A-

Uzunca bir süre zor günler ve geceler geçiren depremzede aileler devlet imkanlarıyla barındıkları Öğretmenevi’nde sıcak bir ortama kavuştular. Gözyaşlarına boğulan aile fertleri devlet yetkililerini dua yağmuruna tuttular.

Eşi Kars’ta asker olan Aynur Duman, 5 yaşındaki kızı Büşra, Asiye Duman ve kızı Güler duman Van’da yaşadıkları anlatırken hem duygulandılar hem de duygulandırdılar.

İki büyük deprem yaşadıklarını belirten Aynur Duman, “Artçı sarsıntılar ise halen devam ediyor. Korktuğumuz için geceleri yatamıyoruz. Çal-çamur içerisinde çadır da kalıyorduk. Hava çok soğuk olduğun için çocuklarım hastalandı. Bazı ailelerin çadırları yandı. Çocukları öldü. Bazı çocuklar soğuk nedeniyle hastalanarak öldü. Kimi çocuklar açlıktan öldü. Yani orada durum anlatılamayacak kadar kötü. Çocuklar hem hasta oldu hem de okullarından geri kaldılar. Devletimiz sağ olsun her bir aileyi başka bir yere gönderdi. Biz de Kars’a geldik. Eşim ve amcası ile birlikte iki aile ve 13 kişiden oluşmaktadır. Kars’ta bizi çok iyi karşıladılar. Allah onlardan razı olsun. Burada her türlü yaşamsal ihtiyaçlarımız karşılıyoruz. Bakalım artık burada ne kadar kalırız onu da bilmiyoruz. Oradaki evimizin birçok yeri çatlak olduğu için ben ve çocuklarımız da artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle korkumuzdan içine giremiyoruz. Rabbim bir daha o durumu hiçbir ilimize ve insanımıza yaşatmasın. Çünkü çok kötüydü. Depremden önce şehrimiz çok iyi ve insanlarımız da bir o kadar iyi idiler. Tabiî ki geri dönmek isteriz. Tekrar yuvamız olsun isteriz. Hiçbir insan doğu büyüdüğü yerden ayrılmak ister mi? Ailemiz dağıldı. Kayınpederim ise Yüksekova’ya göç etti. Annemler ise hayvanları olduğu için Van’dan ayrılamadılar. Şu anda kendi imkânlarıyla kurdukları çadırda kalıyorlar. Ailemiz geniş ve tarumar oldu ama yeteri kadar çadır ve konteyner verilmedi. 3 aile bir çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar. Üstelik kış şartları bu yıl çok kötü. Yaz olsaydı şehrimizi terk etmezdik. Allah yine de devletimizden razı olsun.” dedi.

Asker eşinin 40 gün izne ayrıldığının onun da 10 günün kaldığını belirterek gözyaşları eşliğinde konuşan Aynur duman, “Eşim de Kars’ta askerdir. Ondan dolayı da Kars’a gelmeği tercih ettik. Teskeresinde de 40 gün vardır. Kendisinde 40 gün izin verdiler. İnin bitince 10 gün sonra tekrar kışlasına dönecek. Eşim zaten 4 yıl Kafkas Üniversitesi’nde okudu. Artık oturacak bir evim yok. Eşyalarımı komşuma bırakıp geldik.” diye konuştu.

5 yaşındaki Büşra Duman’ın “Ev istiyoruz! Babamı özledim.” diyerek gülümsemesi çevresine adeta neşe saçsa bile ailesinin gözyaşları bir türlü dinmedi.

Asiye Duman da duygularını Kürtçe dile getirdi ve Van’da yaşadıkları zorlukları hüzünlü gözlerle anlattı.

Kars Öğretmenevi’nde kalmaya başladığı 3 günden beri karınlarına sıcak çorba girdiğini anlatan Güler Duman, Atatürk İlköğretim Okulu’nda bugün eğitime başladığını ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Depremzede aileler tahminen 5 ay Kars’ta kalacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.