1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Depreme dayanıksız okullar yenileniyor
Depreme dayanıksız okullar yenileniyor

Depreme dayanıksız okullar yenileniyor

Kars’ta yıllar önce yaptırılan 5 okul depreme dayanıksız çıktı. Okulların yıkım kararı alındı ve yerine yeni okullar yapılacak.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların depremsellik testi yapıldı. Yapılan depremsellik testinde 5 okul depreme dayanıksız çıktı. Depreme dayanıksız olan Namık Kemal’in ek binası, Mehmet Akif’in ilk binası ve Kağızman’da 8 derslikli Atatürk Okulunun yeniden yapımı için ihalesi yapılırken, Selim Atatürk ve Kağızman YİBO’nun ise proje aşamasında olduğu ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacağı belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “2019-2020 eğitim öğretim yılına girmek üzereyiz, yani yaz tatilini yarıladık. Bizim geçmişte devam eden inşatlarımız da var, geçen hafta ihalesi yapılan inşaatlarımız var ve ihalesi yapılacak olan okullarımızda var. Hali hazırda geçen yıldan devam eden işlerimiz bildiğiniz üzere Kars merkezde Selahattin Eyyubi 24 derslikli Anadolu Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu, Kağızman’da bizim 24 derslikli 200 kişilik Fen Lisemiz, Susuz'da bizim 200 kişilik yurtlarımız, spor salonumuz ve köylerde öğretmen lojmanlarımız, bunlar devam ediyor.” dedi.

Bakanlık aracılığıyla Kars’taki okullara depremsellik testini yaptıklarını ve yapılan okullardan 5 tanesinin depremsellik testinden geçmediğini ifade eden Altun, “Bu sene itibarıyla da bizim depremsellik testi yaptırdığımız okullarımız vardı, bakanlığımız tarafında bunların depremsellik testi yapıldı. Bu okullarımızdan 5 tanesinde sorun çıktı. Bunların bir tanesi Namık Kemal’in ek binası, Mehmet Akif’in ilk binası ve Kağızman’da 8 derslikli Atatürk okulumuz. Bunların ihalelerini Özel İdaremiz geçen hafta yaptı, ihale şu an sözleşme aşamasında inşallah bu sene temelini atacağız. Geri kalan Selim Atatürk ve Kağızman YİBO okullarımız da ihale edilecek, yine Kağızman'da 16 derslikli bir okul ile Selim’de 8 derslikli bir okulumuzun da ihale hazırlıkları devam ediyor. Netice itibariyle bu yıl planlamış olduğumuz yatırımların hepsini bu yıl içerisinde ihale etmiş, yeri ihaleyi alan kişiye teslim edecek hale getirmiş olacağız. İnşallah bu şekilde de ihalelerimiz devam etmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Bilim Sanat Merkezi'nin de yapımın devam ettiğini yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydeden Altun, “İnşallah Kars’a güzel bir Bilim Sanat Merkezi kazandırmış olacağız. Tabi bunlar önce Sayın Bakanımızın, Sayın Vekilimiz ve Sayın Valimizin çalışmaları ile olan şeylerdir. Biz projeleri hazırlarız, sunarız onlar destek verir. O yatırımları bize gönderirler.” diye konuştu.

Kars’ta 3 okulun yer değişiminin bu yıl da yapılmayacağını söyleyen Altun, “Geçen yıl gündeme gelen ve bu yıl taşınması planlanan Fevzipaşa Ortaokulu ile ilgili de açıklama yapan Altun, Fevzipaşa, İsmetpaşa ve Okan Koç'un yer değiştirme durumu vardı. Biz bununla ilgili bakanlıktan onayınızı altık, bu yaz taşımayı da planlamıştık. Ancak bizim yeni yapacağımız Öğretmen Evi’nin ihalesi projeden kaynaklı biraz gecikti. Uygun bir proje arayışımız var. İhalesinin kışa doğru yapılması düşünülüyor, bu da temel atma işinin yaz başı olacağı demektir. Durum böyle olunca Sayın Valimizle görüştüğümüzde Sayın Valimizi talimatlarıyla bu yıl okulların mevcut yerinde kalmasının talimatını verdi. Bizde bu yıl itibariyle okulların taşınmasını durdurduk, seneye yeni Öğretmen Evi’nin ihalesi yapıldığında taşınma işlemini seneye yapacağız.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.