1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deprem / Öngörü / Yurtseverlik / Devrimcilik
Deprem / Öngörü / Yurtseverlik / Devrimcilik

Deprem / Öngörü / Yurtseverlik / Devrimcilik

Saffet ÖZDEMİR kaleme aldı...

A+A-

Sene 2001... Ülkemiz ekonomisini, siyasetini ve moralini yerle bir eden 17 Ağustos 1999 depreminden 1.5 yıl sonraydı. Kars'ın makus tarihini değiştirmeyi ana gayesi yaparak 1999 seçimlerinde Kars Belediye Başkanı seçilen muhterem abim Naif Alibeyoğlu ile birlikte "KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ" sloganı misali, sadece Kars’ı DOĞU’NUN UYGAR  KENTİ yapma amacımızın ülkesel ve evrensel olmadan çok mana teşkil etmeyeceğine karar verdik. Bu çerçevede, Kars’ı geleceğe taşıyacak ve genel için hayal olan birçok projenin altına imza atmaya başladık. 

Kars için yapılan ve bir kısmının değerleri çok sonra anlaşılan sayısız projeyi gerçekleştirmiş olmamızın yanında Türkiye kentçiliğine de büyük önder ATATÜRK'ün hedeflediği MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKMA ülküsüyle katkı yapmaya çalıştık. Partilerine bakmaksızın yüzlerce belediye başkanımızı (bunlara Ankara'nın mevcut Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ ve Adana'nın Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ gibi kamuoyu tarafından çok tanınan belediye başkanları da dahildir) dünyanın kentçilik alanında ileri düzeyde birçok kentine götürerek belediye başkanlarımızın kentçilikle ilgili bilgi ve deneyimlerinin artmasına katkı sunduk.

Yurtdışı programlarımızdan biri de JAPONYA programıydı. Hemen hemen her gün çok büyük şiddette depremlerin yaşandığı bu ülkede  ki deprem mukavim kentleşme nedeniyle neredeyse hiç bir binanın yıkılmadığı ve dolayısıyla neredeyse deprem sebepli hiç can kaybının olmadığı Japonya'nın; deprem ile ilgili deneyimlerinden ülkemiz kentçiliğinin faydalanmasının gereği çerçevesinde; 1999 depremlerinden etkilenen kentlerimizin yanında 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen Hatay, Maraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya gibi illerimizin ve bu illerin ilçelerinin belediye başkanlarının yer aldığı 50 kentimizin belediye başkanını Japonya'ya götürdük.

Japonya'da Tokyo, Kobe ve Kyoto kentlerinde 10 gün süreyle; "deprem mukavim yapılaşma, deprem anlarında yapılacaklar, deprem sonrası kentleşme ve halkın psikolojik rehabilitasyonu" konularında çok değerli bilgileri Japon muhataplarımızdan brifingler ve yerinde incelemeler çerçevesinde aldık.

22 yıl önce yaptığımız bu son derece kıymetli hizmetten; Adıyaman, İskenderun, Elbistan, Belen, Dörtyol, Payas, Gaziantep, Osmaniye gibi birçok kentlerimizdeki yerel yönetimlerin ders almadıklarını 06 Şubat'taki afette üzülerek gözlemlemiş olduk.

Saygıdeğer Naif Alibeyoğlu ile birlikte geçtiğimiz günlerde; ekonomik gücümüz yettiğince ve birçok dostumuzun katkısıyla aldığımız gıda ve giyecek yardımlarıyla depremden etkilenen yerleşim merkezlerimizden İskenderun ve Hatay'a gittik. Gönlünü ve hayatını Kars'a, ülkesine ve dünyaya adamış Naif Alibeyoğlu ile birlikte Hatay'da enkaz ve enkazlardan cesetleri çıkarılarak sokaklarda cenaze aracı için bekletilen onlarca cesedi görünce ağlamaktan kendimizi alamadık...

CIA ajanı Fetullah GÜLEN ve AKP'nin Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla ülkemiz yurtseverlerini zindanlara attığı dönemde AKP'den istifa ederek CHP'ye katılan, Dünya tarihinin en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin sana TBMM olanağı sunacağından ve vefakar Kars halkının sana teveccüh göstereceğinden kuşkum yok. Yolun açık olsun DEVRİMCİ NAİF...

Saffet ÖZDEMİR

18.02.2023

f-018.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.