1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEM Parti Milletvekili ve Belediye Başkan Adayları Basınla Buluştu
DEM Parti Milletvekili ve Belediye Başkan Adayları Basınla Buluştu

DEM Parti Milletvekili ve Belediye Başkan Adayları Basınla Buluştu

​​​​​​​DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Kars Belediye Başkan Adayları Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı, Kars basını ile buluştu.

A+A-

DEM Parti Kars Belediye Başkan Adayları Arzu Savaş Derman yaptığı açıklamada, Kars’ın yoksulluktan dolayı sürekli göç veren bir şehir olduğunu söyledi.

O zaman adı ‘HDP’ olan DEM Parti’nin 2019 yılında bütün halkların kimliğinin farkına vararak, sahip olduğu demokratik yerel yönetimler politikasını halka taşıyarak ve anlatarak Kars Belediye Başkanlığını kazandığını hatırlatan Derman şunları belitti : “Kayyumun halkın irade gaspı oluğunu, demokrasi ve halk iradesini yok saymak olduğunu öncelikle belirtelim. Bu seçim kayyum gaspının son bulması, Kars halkının tekrar iradesini belirlemesinin rövanşı olacaktır. Kayyumlar ve kayyumları atayan zihniyetinin bir daha gelmemek üzere tarihin çöp teknesine atılacağı bir seçim olacaktır. Diğer bir ifade ile kayyum ve irade gaspının çözüm olmadığını halkımız demokratik duruşu ile cevap verecektir.

Öncelikle DEM Parti’nin yerel yönetimler politikasının bulunduğu her halkında yaşayan tüm farklı kimliklere eşit mesafede yaklaşarak, ayrımcılık yapmadan halklara hizmet etmektir. Bizim yerel yönetimler politikamız, zeminini demokrasi, özgürlük adet alet ve hakkaniyetten alır. Kayyumun irade demokrasi insan hakları gaspı kadını yok sayma olduğunu öncelikle belirtebiliriz. Bu seçim kayyum gaspını geldiği yere göndermek, hukuksuzluklarını ortaya koymak ve belediyeyi halka hizmet edecek bir kurum haline getirmektir. Halkın iradesini gasp eden kayyuma olan politikasını sokakta ve halka karşılığı yoktur. Bunu sokakta görebiliyoruz ve Kars halkı bu iradesini 31 Mart Seçimlerinde gösterecektir.

Bizim yerel yönetimler politikamızı tüm kimlikleri, kültürlene, dillere eşit mesafede yaklaşarak her kimliğe ve her kültüre imkanlar yaratmak ve yaşatmaktır.

Kayyum tahriş ettiği ve çatıştırdığı kimlik ve kültürleri bir araya getirerek, demokratik zeminde buluşturarak kaynaştırmaktır. Projemizin esasını oluşturan demokrasi ve her kimliğe eşit mesafede yaklaşmak ve gelişmeleri için iri belediye imkanlarını halkın hizmetine sunmaktır.

Kars'ın yıllardır çözülmeyen temel sorunları yolların köstebek yuvası haline gelmesi su, çöp, park trafik ve çöplerin toplandığı yem halkın yaşamını tehdit eden öncelikli projelerimiz içinde yer almaktadır. Bu projeleri ve çözüm yollarını halka sunarak, halkla birlikte tartışarak nasıl çözeceğimize kararlaştırırız. Halkçı ve Demokratik belediyecilik politikamız bu esaslar üzerinde şekilleniyor.

Kars'ın bir çek tarihi ve turistik yerleri var, Kars iç ve dış turizme açmak için kültür sakatatının tanıtımına ağırlık vereceğiz. Bir kentin tanıtımı onun doğru, demokratik, özgürlükçü, katılımcı bir yönetimle ancak mümkündür.

Ekonomi sistemsel bir sorundur ve bunu Türkiye derinden yaşıyor. Özellikle Kars boyutu baktığımıza sürekli göç veren iş sahalarının, sürekli batıya kaydığı bir kenttir, Bu boyutu ile gerçekçi olmak lazım. Milyonlarca borcu olan bir belediyenin imkanları bellidir. Bütün bu imkansızlıklara rağmen kadına istihdam alanları açmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Göçü tersine çevirmek, insanlarımızın tekrar melekelerine dönmelerini sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Kars halkının bize güvenmeleri demokratik katılımcı, özgürlükçü, tüm kimliklerin barış içinde bir arada nasıl yaşayacağı bize bu yönetme görev verdiklerinde yaşayarak gölereceğiz. Sözümüz yapacağını söyleyen, söylediğini yapan bir parti ve felsefeye sahibiz.

Emeğimizden, soframızdan ekmeğimizden çalarak milliyetçiliği, cinsiyetçiliği körükleyen tüm politikalara karşı mücadele edat emeğimize sahip çıkacağız. Belediyelerimizdeki stratejik planlamanın her bir kaleminde toplumsal cinsiyete duyarlılık gerçekleştireceğiz.

Evlerimizi yaşam alışkanlıklarımızı terk etmeyerek ‘doğduğumuz yerde doymak istiyorum’ diyerek üretim alanlarımızı hep beraber inşa edeceğiz.

- Kadın merkezlerimize bağlı mesleki eğitim kurslarımız yeniden açarak istihdamlarımızı hep birlikte inşa edeceğiz.

-Belediyelerimize bağlı engelli bakım merkezlerimizi yeniden açacak bu sorumluluğu sadece kadınların üzerine yüklenmesine izin vermeyeyiz.

-Tandır evlerimizle, seralarımızla, kooperatiflerimizle kadın yoksulluğuna ve işsizliğine karşı mücadele edeceğiz.

-Genç kadınların barınma sorununa karşı yurt projelerimizin tamamını hayatta geçireceğiz.

-Kadın işsizliğine ve yoksulluğuna karşı hep birlikte politika üreterek, kadın özgürlükçü yerel yönetim politikalarımız ile bunları hayata geçireceğiz.

-Kant kimliğine uygun, mevsimine uygun peyzaj çalışmaları yapacağız. Havalimanı girişi, hastane ve üniversite girişleri ve kent merkezinde göbekler v.s.

Sokak hayvanlarının yaşam alanlarını düzenleyerek, içleştirerek bakım çalışmaları ve kısırlaştırma çalışmaları yapacağız."

DEM Parti Kars Belediye Başkan Adayı Kenan Karahancı konuşmasında şunları belirtti : “Öncelikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bir halklar ve inançlar bahçesi olan Karsımıza adalet, barış, huzur ve bereket getirmesini diliyoruz. Kars'ın gelecek beş yılına karar vereceğimiz yerel seçimlere yaklaşık iki hafta kaldı. Kalan sürenin Kars'a yakışan bir demokratik olgunlukla geçmesini diliyoruz.

Kars'ta yaşayan bütün halk, kültür ve inanç gruplarının birlikte yönetecekleri demokratik ve toplumcu bir belediye inşa edeceğiz. Seçildikten sonra, her türlü karan Kars halkları ile birlikte alacağımızın ve belediyede yürüteceğimiz her türlü hizmette toplum yararını gözeteceğimizin sözünü veriyoruz. Kars'ın yıllardır çözülemeyen yol, su, çöp, ulaşım ve imar gibi kronik sorunlarını Karslıların geniş katılımına olanak sağlayan meclislerde alınan kararları esas alarak çözeceğiz.

Dem Parti olarak, yönettiğimiz tüm belediyelerde şeffaflığı ve toplum katılımını sağlayarak birlikte yönetmenin örneklerini ortaya koyduk. Rantçılara, hırsızlara izin vermeden kısıtlı bütçe ile dahi temel belediyecilik hizmetlerinin yapılabileceğini gösterdik.

Kars örneğinde Namık Kemal Evi, Masal Parkı, Mor Kafe, Aynalı Köşk gibi birçok taşınmazımızı Karslıların kullanımına ücretsiz açtık. Satışını durdurduğumuz, kültür ve bilim merkezi olarak hazırlayıp açılışını yaptığımız Aynalı Köşk tekrar satıldı. Birçok binamız, kültürel alanlarımız ne yazık ki birilerine peşkeş çekildi. Kars'ta yıllardır yandaşlara peşkeş çekilen belediye varlıklarını asıl sahibi olan Karslılara geri vermek için buradayız. Belediyeye ait bütün varlıkların Karslıların ortak malı olduğu anlayışından hareket edecek ve sizlerin olanı geri almak için tüm hukuki ve idari süreçleri yürüteceğiz.

Değerli hemşerilerimiz, belediyenin ne kadar kaynağı olduğunu ve bu kaynakların nereye harcandığını bilmek sizlerin en doğal hakkıdır. Bundan dolayı önceki dönemlerde birçok belediyemizde uyguladığımız gelir ve gider tablolarının belediye binasına asılması uygulamasına devam edilecek, belediye meclisi toplantıları ve belediye ihaleleri belediye hesaplarından canlı yayınla sizlerle paylaşılacaktır. Halkın hesap sormasına olanak sağlayan katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı her adımda rehberimiz olacaktır. Sizlere bir kez daha söz veriyoruz liyakatsiz, çalışmadan para alan kartçılar dahil hiç kimseye izin vermeyecek; çalışan tüm belediye personelinin alın terlerini, helal emeklerini de sonuna kadar ayrımsız koruyacağız.

Tum iktidar olanaklarını ellerinde bulunduranların, belediyemizi yönettikleri dönemler boyunca Kars halkları için bir şey yapmadıkları gibi belediyeyi büyük bir borç yükü altına soktukları gün gibi ortadadır. Kof hamaset ve ilkel milliyetçilikle Kars halkının oylarına talip olanların yönettikleri her dönem Kars'ı yıllarca geriye götürdükleri hepimizin malumudur. Karslıların, cebine, hakkına, emeklerine göz dikenlere bir daha izin vermeyeceğine inancımız tamdır. Her türlü hileyi ve haksızlığı yapanlar taşıdıkları binlerce oyla yeni bir oyun oynayarak halkın iradesini, anayasal hakkı olan seçme hakkını elinden alacağını sanıyorlar. Sandıkta Kars'ın kadim demokrasi ve birlikte yaşam iradesiyle bir kez daha yüzleşeceklerini çok iyi biliyoruz.

Sizlere, engelliler, kadınlar, gençler, başta olmak üzere birlikte karar alıp birlikte yöneteceğimiz, çok kimlikli yapısıyla kültür kenti olacak bir Kars'ın sözünü veriyoruz. Sözümüz Söz!!” 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.