1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Daşdelen: “Enkaz altında hayatını kaybeden ve yaralanan Gazeteciler var”
Daşdelen: “Enkaz altında hayatını kaybeden ve yaralanan Gazeteciler var”

Daşdelen: “Enkaz altında hayatını kaybeden ve yaralanan Gazeteciler var”

Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen, merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem nedeniyle hayatını kaybedenler ve yaralananlar için “başsağlığı” ve “geçmiş olsun” mesajı yayımladı.

A+A-

Kars Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı, Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu ve Türk İnternet Medya Birliği Kars İl Başkanı Ercüment Daşdelen, depremde Gazeteci meslektaşlarının da yaralandığını ve hayatını kaybettiğini belirtti.

Hatay’da enkaz altında kalan Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri İzzet Nazlı (33), eşi Seda Nazlı (30) ile çocukları Esila (5) ve Ahmet Eren Nazlı'nın (10) ve birçok gazeteci meslektaşlarının ve yakınlarının cansız bedenlerine ulaşıldığını ifade eden Daşdelen, “Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz. Enkaz altında hayatını kaybeden ve yaralanan gazeteciler var. Kalbimiz, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'ı da etkileyen depremde yaralanan ve sevdiklerini kaybeden Gazeteci meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte. Bu felaket nedeniyle sevdiklerini kaybedenlerin acı ve kederlerini paylaşıyor, baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi tüm afetlerden korusun ve yardımcımız olsun. Gazeteci meslektaşlarımız deprem anından itibaren en doğru haberi kamuoyu ile paylaşmaktadır. Kars’ta da gazeteci meslektaşlarımız depremzedelere yapılacak yardımların Kars Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AFAD’a yapılması için haberler yaparak kamuoyunu yönlendiriyorlar. Meslektaşlarımıza da duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Kars’ta Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz Başkanlığında oluşturulan kriz merkezimizde 24 saat çalışmalar yaparak gıda ve yaşam malzemelerinin deprem bölgelerine sevkiyatını sağlamaktadırlar. Devletimizin tüm imkanları, sivil toplum kuruluşlarının da destekleri ile depremzede vatandaşlarımız için seferber edilmiştir. Kars’ta, vatandaşlarımız da tüm Türkiye ile tek yürek olarak depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için canı gönülden destek vermektedirler. Vatandaşlarımızın özellikle resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate almalarını istiyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.