1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Darıca’da Karslılar sahne aldı
Darıca’da Karslılar sahne aldı

Darıca’da Karslılar sahne aldı

Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Karslılar Derneği gecesine katılan on binlerce vatandaş, ilçe sahilinde boş yer bırakmadı.

A+A-

Kars Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un yanı sıra ilçe protokolü, muhtarlar, dernek başkanları ve on binlerce vatandaşın katıldığı gecede dernek yönetimi tarafından protokole Kars ilinin yöresel yemekleri takdim edildi. Kars kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği gece Yavuz Aydemir ile Murat Kaban’ın türküleri ve Aşık Nejdet Kuyumcu’nun konseri ile başladı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise protokol üyeleri ve vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, Kars ilinin güzelliklerine değinirken, “Şehitlerin, gazilerin, tabyaların adına türküler yakılan Karslı hemşerilerim, Anadolu’nun doğu kapısı, serhat şehrimiz Karslılar programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz, Azerisiyle, Terekemesiyle, yerlisiyle, Kürtüyle, Türkmeniyle, Serhat şehrimiz olan Kars’tayız bu akşam. Sözlü aşık geleneğinin temsilcileri, Rahmetli Murat Çobanoğlu ve Mevlüt İhsani ile Karstayız bu akşam. Zengin ve renkli mutfağı, kazı, kesme çorbası, ketesi, haşılı, kaşarı, çeçili, tulumu ve kara kovan balı ile bir lezzet durağıdır Kars. Kafkasyanın hürriyet güneşi, Şeyh Şamiliyle Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa diyen, Kafkas dansları ile halkoyunları ile kendine has kültürü ve mert ve sıcakkanlı insanları gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 15 Temmuz’un yıldönümüne yaklaştığımız bu günlerde bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyoruz. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak diyoruz, biriz ve beraberiz diyoruz, kimse bu ülkeyi bölemeyecek diyoruz, her daim nöbetteyiz, bu vatan bizim” dedi.

Kars Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında binlere kilometre öteden gelip Darıca’da Karslı hemşerileri ile bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Karabacak misafir Belediye Başkanı Coşkun Altun’a programlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim ederken Kars dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine de birer plaket takdim edildi.

Troyka Kafkas Ekibinin folklör gösterileri vatandaşların büyük beğenisini kazanırken, program İsa İçen ve Rojda Çataltepe konseriyle devam etti. Karslılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahilin her noktasında halaylar çekerek gecenin tadını çıkardılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum