1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Damızlık Koyun Dağıtıldı
Damızlık Koyun Dağıtıldı

Damızlık Koyun Dağıtıldı

Kars Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından maddi durumu iyi olmayan köylülere 828 adet damızlık koyun dağıtıldı.

A+A-

Sarıkamış Kaymakamlığı SYDV ile İlçe Tarım Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, gelir getirici projeler kapsamında küçükbaş hayvancılığı geliştirme projesiyle maddi durumu iyi olmayan köylülerden 36 aileye Mor Karaman ırkı damızlık 828 adet koyun ile aynı ırktan 36 adet damızlık koç dağıtıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Şehit Halit köyünde düzenlenen koyun dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kırsal kesimlerdeki hayvan sayısının arttırılması ve köylülerin ek gelire sahip olması amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Hazırlanan projeler kapsamında fakir ve yardıma muhtaç ailelere “Mor Karaman” ırkı damızlık koyun ve koçların dağıtıldığını belirten Ermiş, proje kapsamında alınan koyun ve koçların, SYDV tarafından tespit edilen dar gelirli ailelere dağıtıldığını ifade etti.  

Ermiş, “Şehit Halit, Çamyazı, Mescitli ve Armutlu köylerinde tespit edilen 36 aileye, 23’er koyun, 1’er koç verildi. 828 koyun ve 36 adet koçun küpe numaraları kullanılarak yapılan kura çekimiyle hayvanlar ailelere dağıtıldı. Bu çalışma, küçükbaş hayvan üretimini arttıracak ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin geçim kaynağı olacak. Sarıkamış’ta toplam 4 köyümüzde bu projeyi uyguluyoruz. Bizim amacımız fakir ve yardıma muhtaç aileleri kendilerini idame ettirecek gelire kavuşturmaktır” diye konuştu.

Ardından, koyunlar küpe numaralarına göre kura çekimi ile sahiplerine teslim edildi. Koyunlarını teslim alan köylüler, 6 yıldır bölgede küçükbaş hayvan beslenmediğini, bundan sonra bu proje ile küçükbaş hayvan üretiminin yaygınlaşarak kendilerine daha çok gelir getireceğini söylediler.

Sarıkamış Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Yurtkan Öğün, bir koyunun köylülere maliyetinin yaklaşık 600 lira olduğunu, gelir getirici projelerde geri dönüşler ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl 6 eşit taksit şeklinde 8 yıl faizsiz olarak uygulandığı ifade etti.

Şehit Halit köyünde yapılan organizasyona Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile Vakıf üyeleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.