1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Daire Amirleri Okuyor” kampanyası
“Daire Amirleri Okuyor” kampanyası

“Daire Amirleri Okuyor” kampanyası

Kars Sarıkamış Kaymakamlığı, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla, ‘Daire Amirleri Okuyor’ kampanyası başlattı.

A+A-

Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan, ‘Daire Amirleri Okuyor’ kampanyasına daire amirlerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinden de büyük destek geliyor.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş başkanlığında, İlçe Halk Kütüphanesi’nde toplanan yaklaşık 70 daire amiri ve STK temsilcisi, kendi seçmiş oldukları kitapları yarım saat okuduktan sonra 15 gün içerisinde bitirmek üzere yanlarında götürdüler. ‘Daire Amirleri Okuyor’ kampanyası çerçevesinde Salı ve Perşembe günleri İlçe Halk Kütüphanesinde temsili olarak yarım saat kitap okuyacak olan daire amirleri ve STK temsilcileri, 15 günün sonunda bitirdikleri kitabı kütüphaneye iade ederek yerine yeni bir kitap alacaklar. Almış oldukları kitapları 15 gün içerisinde bitiremeyenler ise bu süre sonunda 1 kg tatlı ile kütüphaneye gelecekler.  

Kampanya hakkında bilgi veren Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Hayrünnisa Gül hanımefendinin himayesinde, ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası yürütülmekte. Bu kapsamda tüm şehirlerimizde okuma kampanyası var. Bu çerçevede bizde ‘Daire Amirleri Okuyor’ kampanyasını başlattık. Kampanyamızın adı ‘Daire Amirleri Okuyor’ fakat, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de kampanyamıza yoğun talebi oldu, onları da davet ettik. STK temsilcilerinin de katılmasıyla daha kalabalık bir ortam oluştu. Bugün 70 civarında daire amiri bu programa iştirak etti. Amacımız okumayı disiplin haline getirmek. Bu manada Salı ve Perşembe günleri bir araya geleceğiz. Bu günlerde temsili olarak yarım saat bir arada okuma programımız olacak. Bunun dışında 15 günde 1 kitap bitirme mecburiyeti var” dedi.

Kaymakam Ermiş, “Burada asıl amacımız bir araya gelerek kitap okumaktır. Fakat yarım saat okumakla kitap bitmez, 15 günde 1 kitabı bitirme mecburiyetimiz var. 15 günde 1 kitabı bitirmeyen gelirken 1 kg tatlıyla gelecek. Senede bakıyoruz ya 1 kitap okumuşuz yada okumamışız. Bizde bir şeyler bırakacak, ufkumuzu genişletecek, toplumda örnek olacak şekilde kitap okuyalım. Daire amirleri olarak biz önce kendimizden başlayalım ki, yavaş yavaş okullara da yayılsın, kahvehanelere de yayılsın, topluma da yansısın. Eğer toplumda, halkta bir şeylerin değişmesini istiyorsak, önce kendimizden başlamamız lazım. İnsan bir şeyi yapmıyorsa, başkalarının yapmasını bekleme hakkı da yoktur. Okullarımız için, ‘10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor’ projesi hazırladık. Kitaplarımız 5 Mayıs’tan itibaren bütün okullarımıza dağıtılacak. Aynı uygulama okullarda da olacak. 10 bin öğrenciye kitap dağıtacağız, o kitaplarda sınıflarda dönecek. Her öğrenci 15 günde 1 kitabı okumak zorunda. Bu şekilde her öğrencimiz bir yılda 20 kitap okumuş olacak” diye konuştu.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen de, “Daire Amirleri Okuyor kampanyasının çok faydalı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Hayal gücümüzü artıran, farklı bakış açıları kazandıran, bilgi haznemizi genişleten ve sosyal bir birey olmamıza önemli bir katkı sağlayan kitap okumanın unutulduğu bu günlerde çevremizde bir farkındalık oluşturarak kitabın önemine dikkat çekmek amacıyla böyle bir kampanya düzenledik. Amacımız, okumanın büyüklerden başlayarak, çocuklara kadar yaygınlaşmasıdır” dedi.   

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ise, Kaymakamlığımız tarafından başlatılan ‘Daire Amirleri Okuyor’ kampanyası çerçevesinde uzun süredir uzak kaldığımız okuma alışkanlığını yeniden kazanacağımıza, inanıyorum” şeklinde konuştu.  

İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Ülkü Gün de, Kaymakamımız sayın Erdoğan Turan Ermiş, başkanlığında başlatılmış olan, ‘Daire Amirleri Okuyor’ projesiyle kitap okuma alışkanlığının kazanılmasıyla birlikte Kütüphanemiz de gereken önemi kazanmaya başlamıştır. Bu durum bizleri sevindirmektedir. Okuyucu sayımız günden güne artmaktadır. Bu tür projelerle kütüphanelere olan ilginin artacağına inanıyoruz. Bu tür projelerin daha yaygın hale getirilerek, tüm kütüphanelerin gereken önemi kazanmasını ümit ediyoruz. Böyle bir kampanya başlatmış olmasından dolayı sayın Kaymakamımıza, kütüphane personeli ve ilçe halkından biri olarak teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen yarım saatlik temsili kitap okuma programının sonunda, Kütüphane Müdiresi Ülkü Gün tarafından, daire amirleri ve STK temsilcilerine yöresel kete, kaz lokması tatlısı ve semaver çayı ikram edildi. İkramın ardından katılımcılar Salı günü tekrar bir araya gelmek üzere dağıldılar.    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.