1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan A. Erbil Hüryurt'a “Sürekli Basın Kartı”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan A. Erbil Hüryurt'a “Sürekli Basın Kartı”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan A. Erbil Hüryurt'a “Sürekli Basın Kartı”

​​​​​​​Kars Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni A. Erbil Hüryurt’a İletişim Başkanlığı tarafından “Basın Şeref Kartı” olarak da bilinen, ömür boyu taşıma hakkı kazandıran “Sürekli Basın Kartı” verildi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 2023 yılının son Basın Kartı Komisyonu toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen Basın Kartı Komisyonu toplantısında A. Erbil Hüryurt’un dosyası ; “meslekte yirmi yılını dolduran basın mensupları”na ait dosyalar arasında görüşüldü.

Uzun yıllardır Basın Kartı sahibi olan Hüryurt’un kimliği Sürekli Basın Kartı'na dönüştürülerek, İletişim Başkanlığı tarafından kendisine ulaştırıldı.

GAZETECİ BİR AİLEDEN GELİYOR

Kökleri gazeteciliğe dayanan Hüryurt Ailesi, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze üç kuşak gazeteciliğe devam ediyor.

A.Erbil Hüryurt’un dedesi Seyfi Hüryurt, Kars Devlet Matbaası’nda basılan Kars Gazetesi’nde çalışma hayatına başlıyor. Devlet Matbaası kapatılınca da, oradaki gazete baskı makinesini satın alarak kendi gazetesini kuruyor ve Hüryurt Gazetesi’ni 1956 yılında yayın hayatına başlatıyor. Dede Seyfi Hüryurt, oğlu Erol Hüryurt’a, Erol Hüryurt da yine oğlu A.Erbil Hüryurt’a gazeteyi miras bırakıyor.

TARİHİ GAZETE BASKI MAKİNESİ’Nİ KARS MÜZESİ’NE BAĞIŞLAMIŞTI

A.Erbil Hüryurt, Kars basın tarihinin önemli bir tanığı olan 1800’lü yılların sonundan kalma tarihi gazete baskı makinesini Kars Müzesi’ne kazandırmıştı.

Türk Basın Tarihi için milli bir hafıza oluşturan, bir dönem de ; 1920 Kars Gazetesi’nin basımından, 1956 yılında Hüryurt Gazetesi’nin basımına kadar Cumhuriyet döneminde Kars’a hizmet eden tarihi gazete baskı makinesi Kars Müzesi’nde bulunuyor.

II. Abdülhamid döneminde İstanbul’a getirilen ve oradan da Anadolu’nun çeşitli illerinde hizmet veren, Milli Mücadele döneminde Anadolu Basını’nın en büyük silahlarından biri olan H. Jullien Bruxelles marka 1800’lü yılların sonundan kalma tarihi gazete baskı makinesi, A.Erbil Hüryurt tarafından Kars Müzesi’ne bağışlanmıştı.

A. Erbil HÜRYURT hakkında :

1986 yılında Kars’ta doğdu. Tarihçi (Yüksek Lisans), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Sürekli Basın Kartı sahibi, gazeteci ve araştırmacı - yazar.

Harvard Üniversitesi’nde “Kamu Politikası” , Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Siyaset ve Liderlik Okulu” üzerine iki eğitim programını tamamladı.

Kars Hüryurt Gazetesi’nde muhabirlik, köşe yazarlığı ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü, gazetekars.com, Kars Manşet ve Kars Hakimiyet gazetelerinde ise Genel Yayın Yönetmeni görevlerinde bulundu.

Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Kurucu Başkanı, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kars Kurulu’nda Genel Sekter olarak görev yaptı. Gazetecilik alanında ulusal ve uluslararası çeşitli başarı ödülleri aldı.

Can Ajans Yayınları tarafından 2007 yılında yayımlanan “Kristal Kar Tanelerindeki Mürekkep İzleri” isimli bir eseri bulunmaktadır.

Ailesini ve hayat hikâyelerini anlatan Doğuhan Kitap etiketiyle çıkan “Gümrü’den Kars’a (Çapan) Hüryurt Ailesi 1869-2017” isimli bir yayın mevcuttur.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

komisyon-toplantisi-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.