1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Coşkun akan Kars Çayının seviyesi çeşmeye kadar ulaştı
Coşkun akan Kars Çayının seviyesi çeşmeye kadar ulaştı

Coşkun akan Kars Çayının seviyesi çeşmeye kadar ulaştı

Kars Şehir Merkezini yaklaşık 20 kilometre kat eden Kars Çayı, coşkun bir şekilde akmaya devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Mazlumağa Hamamı arkasındaki çay kenarında bulunan çeşmenin kurnası ile çayın seviyesinin 10 santimetreye kadar düştüğü gözlendi.

Borluk Barajından isale hattı ile arıtma tesisine gelen şebeke suyunun içilemez durumda olması nedeniyle, şehir merkezinde bulunan doğal çeşmelerden evlerine içme suyu taşıyan vatandaşlar buradaki çeşmeden güçlükle bidonlarına su doldurmaya çalışıyor.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği çeşmenin 2 adet kurnasının azgın bir şekilde akan su seviyesine ulaşması olağan risk oluşturmasına rağmen vatandaşlar çaresiz bir şekilde evlerine su taşıyor. Şehir merkezinde 5 mahallede bulunan doğal çeşmeler, vatandaşlara temiz ve içilebilir su sağlarken, özellikle yaz aylarında şehir şebeke suyunun sarı renkli ve kokulu akması vatandaşları daha şimdiden kara kara düşündürmeye devam ediyor.  Temiz ve içilebilir suyu evlerine taşımak isteyen vatandaşlar, araçları ile bu çeşmelerin başında kuyruklar oluştururken, kadınlar da bidonlarla evlerine su taşıyor.  Bahar ayına giren Kars halkı Belediyenin bir an önce şehir şebeke suyunun içilebilir hale getirilebilmesi için Başkan Ayhan Bilgen’den yardım istiyor.

Öte yandan Allah-u Ekber Sıradağlarına kış boyunca yağan karlar eriyerek sele dönüşüyor. Sele dönüşen kar suları çevrede bulunan derlerden akan sularla bir araya gelerek Kars Çayını coşturuyor. Şehir merkezinden geçen suyun coşkun akması nedeniyle, vatandaşların olası boğulma ve taşkınlara karşı dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca Belediye ile birlikle diğer ilgili ve yetkili kurumların vatandaşları bu yönde uyarması gerekiyor.

 

coskun-akan-kars-cayinin-seviyesi-cesmeye-ulasti-(2).jpgcoskun-akan-kars-cayinin-seviyesi-cesmeye-ulasti-(3).jpgcoskun-akan-kars-cayinin-seviyesi-cesmeye-ulasti-(4).jpgcoskun-akan-kars-cayinin-seviyesi-cesmeye-ulasti-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.