1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çok Yönlü Karslı Sanatçı Ali Senger
Çok Yönlü Karslı Sanatçı Ali Senger

Çok Yönlü Karslı Sanatçı Ali Senger

Ressam, Yazar, Heykeltıraş ve Şair Ali Senger, sanatçı bir aileden geliyor. Resim ve Edebiyata olan ilgisi ile sanat hayatına başlayan Senger, 1969 Kars doğumlu.

A+A-

Haber : Sema KUMRULU 

1983 yılında, şair ve yazar Hasan Hüseyin Yalvaç,  edebiyat öğretmenleri  Hasan Aydın ve  yazar Servet Koşucu'nun öneri ve destekleriyle  edebiyat alanındaki çalışmalarını sürdürdü. Makale ve öyküleri, eEdebiyat-Kültür dergilerinde yayımlandı.

Senger, ilk sergisini 15 yaşında İstanbul Nişantaşın'da bulunan İmaj Sanat Galerisi'de açtı. Daha sonra Ankara'da yaşamaya başlayan sanatçı, Yaşar Çallı, Habib Gerez, Habib Aydoğdu, Hasan Pekmezci, Anver Karayev, Asım Resuloğlu, Hamza Abdullayev, Nagdali Halılov, Samedaga Caferov, Mir-Nadir Zeynalov gibi sanatçıların katılımıyla gerçekleşen,  ''Sanat Kardeşliği''  hareketine başkanlık etmiş ve Türkiye-Azerbaycan'da sanatsal faaliyetlerde bulundu.

Ailesinin isteğiyle Elektronik eğitimi almasına rağmen Senger, sanattan vazgeçmedi. Sergiler açtı, şiir yazdı, sanat dergisi çıkarttı. Onun vazgeçilmesi her zaman sanat oldu.

Sanatçı, dünyada Türk sanatının tanıtımı ve temsilinin de çok önemli olduğu çalışmalarının sonucunda, ''Uluslararası Sanatçı Tanıtım Rehberi-ARTVİSİT'' kataloğuna girdi. Son olarak, ''Memleket Sevdası'' adlı yağlı boya tablosuyla ''Dünya Modern Sanatlar'' kataloğunda da yer aldı. Böylece, bu kataloğa giren ilk Türk ressam  oldu.Yurt içi ve yurt dışında; Amerika, Kanada, İsviçre, Rusya, Gürcistan, İsrail, İspanya, Roma, Azerbaycan gibi ülkelerin koleksiyonlarında eserleri bulunuyor.

Ali Senger halen, Ankara İncek'te kendi adını taşıyan atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Çok yönlü sanatçı Ali Senger'i kutlar başarılarının devamını dileriz.

Kaynak : Antalya Aksu Gazetesi

1-301.jpg2-291.jpg3-248.jpg4-158.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.