1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çok Güzel Hareketler
Çok Güzel Hareketler

Çok Güzel Hareketler

Eski ve Yeni Belediye Yönetimi Arasında 15 Ay Sonra Sevindiren İşbirliği...

A+A-

Kars Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir’in geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bazı açıklamaları, bir hazin gerçeği ortaya çıkardı.

 

Erzurum, üniversiteler ve hastaneler kenti olurken Kars’ta ki sağlık hizmetlerinin son derece yetersiz olduğu bir dönemde, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Türk-Yunan İş Konseyi tarafından AB’den alınan fonlarla Kars Belediyesi’ne hibe edilen Gezici Hastane, Ankara gümrüklerinde çürüyor…

 

Gezici Hastane İlkyardım, Jinekoloji ve Nöroloji Araçlarıyla Donatılı

 

Kars Belediyesi’nin eski yönetimi tarafından 2007 yılında AB Hibe Programı çerçevesinde Yunanistan’dan Kars’a getirilmek istenen ama siyasal desteksizlik ve Gümrük Mevzuatı engeline takılan Jinekoloji, Nöroloji ve İlkyardım sağlık araçlarıyla donatılmış Daf Marka 2007 model kamyon üzerindeki konteynır ile her tür ortamda ve özellikle doğal afetlerde halka ilkyardım hizmeti vermek ve normal zamanlarda nöroloji ve jinekoloji poliklinik hizmeti vermek üzere donatılmış Gezici Hastane, 2008 yılından beri Ankara Gümrüğü Tasiş garajında resmen çürümeye terk edilmiş.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Harekete Geçmiş

 

Hüryurt Gazetesi tarafından edinilen bilgiye göre ; Eski Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir’in Kars basınına yansıyan açıklaması neticesinde konuyla ilgili bilgi edinen Kars Belediyesi Basın Yayın Müdürü Özlem Öztürk, Saffet Özdemir ile irtibata geçerek konuyla ilgili bilgi talep etmiş ve Saffet Özdemir tarafından sağlanan belge ve bilgiler ışığında Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un gezici hastaneyi Kars’a kazandırmak için işlemlere başlamış.

 

Saffet Özdemir : “İşbirliğinden Kars Menfaat Görür”

 

Konuyla ilgili irtibata geçtiğimiz ; Belediye Eski Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir, Hüryurt Gazetesi’ne intikal eden haberi doğruladı ve şöyle dedi :

 

Biz Kars Belediyesinin eski yönetimi olarak Kars ve Kars halkının menfaatine olan her konuda, mevcut yönetime yardımcı olmaya hazır olduğumuzu her platformda belirttik. Nitekim Kars Belediyesi Eski Başkanı Sayın Naif Alibeyoğlu da görev teslim töreninde bile Sayın Nevzat Bozkuş’a Kars’ın menfaati için kendisine her yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti ; ama basına yansıyan birçok habere de konu olduğu üzere mevcut yönetim bizimle diyalog kuracağına gereksiz ve Kars’a hiçbir katkısı olmayacak atraksiyonlara girmeyi tercih ettiler. Bu tercih yanlış tercihti ve son bir yıl içindeki gelişmeler gösterdi ki geçmişle kavga edilerek hiçbir yere varılmıyor. Kars’ın siyasal çekişmelerle harcayacak ne zamanı ne de takati var. Kars Belediye Başkanlığı’nın bu konuda bizimle geçte olsa diyaloga geçmesine çok sevindim. Bırakın Türkiye’yi tüm dünya da kentçilik alanında adını duyuran ve hatta BM Genel Kurullarında dünyaya kentçiliği anlatan eski yönetim olarak tüm bilgi ve birikimlerimizle Kars’a her yardımı yapmaya hazırız. Çünkü bizim sevdamız Kars’tır, işbirliğimiz Kars’a menfaat getirir” dedi.

 

Gezici Sağlık Ünitesini 2007 ve 2008 yılında tek kuruş masraf etmeden Kars’a kazandırmak için büyük çabalar harcadıklarını kaydeden Saffet Özdemir ; “hastane maalesef izafi bir gümrük engeline takıldı.  Bu engeli aşmak için çalmadık kapı bırakmadık ama maalesef siyasal destek bulamadık dedi. Hibe yoluyla yurtdışından gelen ve kamu hizmeti verecek olan bir araç için bizden 86.000 TL gümrük bedeli istenmesini algılayamadık. O zamanki bütçemizde böyle bir aracın Kars’a getirilmesiyle ilgili harcama kalemi olmadığı için gezici hastaneyi Kars İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilmek üzere  Ankara Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü’ne terk ettik. Daha sonra Sağlık Bakanlığına konuyu yazılı olarak bildirdik. Sayın Naif Alibeyoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a çıkarak yardım talep etti. Bu çerçevede; Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile beraber hastaneyi yerinde görüp inceledik ama bir sonuç alamadık.  Bu durumun mevzuattan kaynaklanan bazı sebepleri vardı ama esas sebep yaklaşan yerel seçimler öncesi Naif Alibeyoğlu’nun bu hizmetinin önünü kesmekte olabilir” dedi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un bu konuya el atmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Saffet Özdemir; “aslında konu son derece basit, kamu menfaati ve hizmeti için kullanılacak bu aracın gümrüksüz olarak Kars’a getirilmesi için bir talimat yeterli, eğer Sayın Bozkuş doğru talimatı verdirebilirse, çok değil 3-5 gün içinde gezici hastane Kars’a gelir. Sayın Bozkuş’un seçim kampanyalarında hükümetten Kars için her yardımı alacağını belirttiğini hatırlıyorum, bu manada bu vaadin ne kadar gerçekçi olduğuna da tanık oluruz” dedi.

 

gezici-hastane.20100507085846.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum