1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ciritcilerden Sitem
Ciritcilerden Sitem

Ciritcilerden Sitem

Atlı cirit spor kulüplerinden Kars Belediyesi'ne sitem…

A+A-

Kars Belediyesi Atlı Cirit Spor Kulübü Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz, atlı cirit kulübünün neredeyse gösteri yapamaz duruma geldiğini söyleyerek mevcut yönetime sitemde bulundu.

 

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun desteği ile kurulan Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü Derneği'nin ilgisizlikten unutulduğu ileri sürüldü. Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz, son zamanlarda atlı ciritle ilgilenmediğini ileri sürdüğü Başkan Nevzat Bozkuş'a sitem etti.

 

Önceki yıllarda il içi ve dışındaki etkinliklere katılarak cirit gösterileri yaptıklarını fakat şimdilerde ilgilenen olmadığı için adeta unutulduklarını ifade eden Yılmaz, Selim'in Çıplaklı köyünde cirit atlarına antrenman yaptırdıklarını dile getirerek kendileri ile ilgilenilmesini istedi.

 

Ata sporu ciritin yok olmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bunlar bizim birer kültürümüzdür. Hem bizler yaptığımız gösterileri Kars Belediyesi adına yapıyoruz. Eskiden aralıklarla gösteriler olurdu ama şimdilerde nedense talep olmuyor. Bunun olabilmesi için de mutlaka belediyenin takımına sahip çıkması gerekiyor.

 

Böyle giderse ve sesimize Başkan Bozkuş kulak vermese bu spor daha çok unutulacağa benziyor. Bu ilgisizlikten gençlerimiz de şikâyetçi. Cirit binicileri organizasyon olmayınca bu spordan soğuyorlar. Onlar bile belli aralıklarla hem sporun ayakta kalması hem de izleyicileri heyecanlandırmak için gösteri yapılmasını arzu ediyorlar." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.