1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çıldır'da Hayat Var
Çıldırda Hayat Var

Çıldır'da Hayat Var

Sıcaktan Bunalanlar Soluğu Çıldır Gölü'nde Aldı...

A+A-

Kars ve Ardahan illeri sınırlarında bulunan Çıldır Gölü, serinlemek isteyenlerin mekanı haline geldi.

 

Kavurucu sıcakların yaşandığı Kars, Ardahan ve Iğdır çevresinde sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu Çıldır Gölü'nde alıyor. Serinlemek isteyen vatandaşlar Çıldır Gölü'nün serin sularında yüzerek yaz günlerinin keyfini çıkarıyorlar. Vatandaşlar kumsal olmadığı için de kayalıklarda güneşleniyorlar.

 

Tatil beldelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı Çıldır Gölü, doğal güzelliği ve şirinliği ile denize kıyısı olan bölgeleri andırıyor. Kimi vatandaşlar Çıldır Gölü'nün serin sularında yüzmenin tadını çıkarırken kimileri de kayakla göl turuna çıkı yor. Çocuklar ise göl kenarında hem eğleniyor hem de serinliyorlar.

 

ÇILDIR GÖLÜ HAKKINDA

 

123 kilometrelik bir alana sahip göl Kars ve Ardahan il sınırları içinde bulunuyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, deniz seviyesinden bin 965 metre yükseklikte bulunuyor. En derin noktası 42 metre olan göl, tektonik oluşumlu bir göl olarak biliniyor. Birçok dere ve pınarlarla beslenmekte olan gölün tek çıktısı kuzey batısında yer alan Doğu Anadolu Bölgesi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.