1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çıldır Aktaş Karayolu’nun Temeli Atıldı
Çıldır Aktaş Karayolu’nun Temeli Atıldı

Çıldır Aktaş Karayolu’nun Temeli Atıldı

Ardahan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Çıldır Aktaş Karayolu ve Mozeret Tüneli’nin temel atma töreni gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgenin yeni projelerle birlikte ülkeler arasındaki geçiş ağında yer alacağ

A+A-

AK Parti Kars İl Başkanı Selahattin Beyribey, Kars Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Kars İl ve İlçe Teşkilatları, Kadın Kolları Teşkilatları birlikteliğinde Çıldır’a giden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıçatak mevkiinde Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci ve yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından davul zurna ile karşılandı. Karşılamaya gelenlerle tek tek selamlaşan Bakan Arslan Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi ziyareti ardından Çıldır Aktaş Karayolu ve Mozeret Tüneli’nin temel atma törenini için alana geçti.

Burada da kendisi için kesilmek istenen kurbanı Kars’ın Susuz ilçesinde olduğu gibi kestirmeyerek jandarmaya bağışlayan Bakan Arslan, Ardahan ziyaretinde hemen hemen her yaptığı konuşmada vatanın bekası için mücadele veren asker, polis ve koruculara minnet ve şükran dileklerini iletti.

“PROJENİN BEDELİ YAKLAŞIK 142 MİLYON TL”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Temel Atma Töreni’ne yetişemeyen Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal yerine açılış konuşması gerçekleştiren 18. Bölge Müdürlüğü Kars Karayolları Bölge Müdürü Dr. R. Yener Birlikler, yaklaşık 142 milyon TL bedelindeki projenin ve temeli atılan güzergahın gelecekte sahip olacağı öneme ilişkin şunları söyledi; “Serhat şehrimiz Ardahan’ın Çıldır ve Aktaş sınır kapısı üzerinden Gürcistan ile ulaşımını sağlayacak, Ardahan Kars ayrım Çıldır Aktaş yolunun bugün temelini atıyoruz. Bu kapsamda Çıldır Aktaş sınır kapısı alanında yer alan 20.3 Km uzunluğundaki, 2x1 şeritli santik kaplamalı mevcut yolumuz, 2x2 şeritli bölünmüş ve bitümlü sıcak karışım olarak yenilenmektedir. Proje kapsamında ayrıca 2 bin 300 metre uzunluğundaki Mozaret Tüneli’nin de yapımı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bugün temeli atılan projeye ilişkin ana iş kalemleri kapsamında yaklaşık 1 milyon 729 bin metre küp toprak işi, 24 bin metre küp demirli ve demirsiz beton, 288 bin metre kaya bulonu kullanılacak, 441 bin tünel kazısı yapılmış olup, tünelde 67 bin metre küp demirsiz beton dökülecektir. Ayrıca bu çalışmada 319 bin ton soğuk karışım, 395 bin metre kare sıcak karışım malzemesi serilecektir. Yaklaşık 142 milyon TL proje bedeli ile gerçekleştirilecek çalışmalarda Gürcistan’a bağlanacak yüksek kaliteli yol sayesinde ticaret hacminin artması ve ekonomiye katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

“SİZİN ÖZBEÖZ ÇOCUĞUNUZ EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZ BAKANŞIĞIN BAŞINDADIR”

‘17. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nin en önemli sancağı olan Çıldır’ımızın, ne yazık ki son 200 yılda kötüye giden bir tarihiyle karşı karşıyayız. Bugün bu tarihin terse döndüğü günün başında bulunuyoruz.’ Diyen AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da; “Çıldır’a Aktaş sınır Kapısı’nın temelini atmak için geldiğimizde de bu heyecanı yaşamıştık, şimdi de Aktaş’ı gerçekten faal bir şekilde bu ülkenin ve dünyanın yararına hizmet etmesi için ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi noktasında yeniden bir aradayız. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, Ardahan’ın asırlardır beklediği müjdeleri verdi. Bölgemizin Karadeniz’e, Kafkasya’ya, Uzak Doğu ya da Orta Doğu’ya daha kısa sürede ulaşımını temin edecek çok ciddi projeleri hayata geçirme imkanına sahibiz. Çünkü sizin bağrınızdan çıkmış, bu coğrafyanın sıkıntısını damarlarında hissetmiş, bu toprağın özbeöz çocuğu artık en fazla ihtiyaç duyduğunuz bakanlığın başındadır. Bizler şu anda farklı illerin vekilleri olarak görünsek de bu zamana kadar ne coğrafyamızı, ne kültürümüzü asla unutmadık. Biz acılarda da birdik, acılarımızı bölüştük, mutluluklarımızı bölüştük ama bunun dışında hiçbir güce kendimizi böldürmedik, böldürmeyeceğiz” dedi.

Ardahan’da 2 yıl süreyle görev yürüten ve Valiler Kararnamesi ile Batman’a atanan Vali Ahmet Deniz’de alanda gerçekleştirdiği konuşmada, veda söylemler içerisinde Ardahan’a yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardahan’da görev yaptığı süre zarfında vatanına milletine ve devletine daima sahip çıkan bir coğrafyada olmanın gururunu taşıdığını kaydeden Vali Deniz, bu coğrafyanın insanına yapılacak her hizmetin yerinde ve mutluluk verici olduğunu belirtti.

Konuşmacıların ardından projedeki son sözün sahibi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, alkışlar eşliğinde kürsüye geldi. Projenin ne anlam ifade ettiğini katılımcılarla paylaşan Arslan, bölgeyi güzel günlerin beklediğinin müjdesini verdi.

“ORTADOĞU’YA UZANAN ULAŞTIRMA KORİDORLARI YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin, Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan ulaştırma koridorlarını, demiryolu, havayolu, denizyolu ve karayolu gibi bütün ulaştırma imkanlarıyla kullanıldığı takdirde ‘köprü’ olma konumunu kullanacağını söyleyen Ahmet Arslan, “Sınır kapısını bölünmüş yollarla yaparsanız, dağları delerseniz, bu köprü olmanın hakkını verirsiniz. Çıldır’dan Kars’a, Ardahan'a, Karadeniz’e, Ortadoğu’ya uzanan ulaştırma koridorları yapacağız. Bu coğrafya bu konumdan faydalansın ve ülkenin her yerine hizmet etsin istiyoruz. Ticareti bölge üzerinden ne kadar hareketli hale getirip lojistiği yaygınlaştırırsanız, bu aynı zamanda komşularınızla siyasi ve beşeri ilişkileri geliştirmek ve ticareti canlandırmak demektir.” Şeklinde konuştu.

“BOŞA UĞRAŞMAYIN, BİZİ BÖLEMEZSİNİZ”

Öte yandan Kars ziyaretinde de vurguladığı ‘birlik ve beraberliğin örnek teşkil ettiği coğrafya’ söylemini Ardahan’da da yineleyen bakan Arslan; Bu coğrafya bin yıldır birliğin, beraberliğin ne olduğunu ispatlamış. Bu coğrafya, ülkeyi karıştırmak isteyenlere ‘kardeşliğimizi görün, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışmayın, boşa çıkar’ diyor. Ülkenin büyümesini istemeyenler, Recep Tayip Erdoğan’ın mazlumun ve mağdurun umudu olmasını istemeyenler, Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmesini istemeyenler, iç ve dış düşmanlar, maşalar kullanıyorlar.”

“BU KUTLU YÜRÜYÜŞ DEVAM EDECEK”

Türkiye’nin, geçmişte olduğu gibi komşular dahil herkese ana kucağı, baba ocağı olmaya devam edeceği ifade eden Arslan, ülkenin bu yükselişini ve yürüyüşünü kimsenin durduramayacağını kaydetti.

Bakan Arslan konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bu ülkenin, bu bayrağın kutlu yürüyüşü devam edecektir. Millete hizmetkar olmak yolunda hükümetimizle, Cumhurbaşkanımızla sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Yedi düvele, iç ve dış düşmanlara ‘bizim irademiz olduğu sürece, milletin Recep Tayip Erdoğan’a desteği devam ettiği sürece bizi yenemeyeceksiniz’ deyin.”

Konuşmaların ardından AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın okuduğu dua sonrasında Çıldır- Aktaş Yolu ve Mozeret Tüneli’nin temel atma törenini tüm protokol katılımcıları birlikte butona basarak gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.