1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Olağan İl Kongresi yapıldı
CHP Olağan İl Kongresi yapıldı

CHP Olağan İl Kongresi yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Olağan İl Kongresi yapıldı. Tek listeyle girilen kongrede mevcut başkan Mustafa Aras yeniden başkanlığa getirildi.

A+A-

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Adana Milletvekili Ali Demir Çalı, Kars Eski Belediye Başkanı ve 24. Dönem CHP Kars Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu ve Cengiz Taşdemir, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya, Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve diğer partilerin il başkanları katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Mustafa Aras, CHP’nin temel misyonunun halkın yanında olarak, dertlere derman olmak olduğunu ifade etti ve “Cumhuriyet Halk Partisi daima halkın gönlüne taht kurmuştur.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti kongresi nedeniyle gönderdiği yazılı mesajın divan tarafından okunmasından sonra CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt bir konuşma yaparak hükümeti eleştirdi.

Son olarak CHP İl Sekreteri Av. Meryem Çetin bir konuşma yapmasının ardından tek blok liste olarak seçime gidildi.

Seçimde 87oy alan Mustafa Aras, yeniden Başkanlığa getirildi.

ÖĞÜT: SINIR KAPILARI AÇILMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Partisinin İl Başkanlığı Kurultayına katılmak için geldiği Kars’ta, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı teşvik paketinde Kars’ın 6. bölgede yer almasının önemine değindi ve bu kapsamında kapalı bulunan sınır kapılarının açılması gerektiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Kars, Ardahan ve Iğdır’da sınır kapılarının kapalı olmasına ve hükümetin almış olduğu yeni teşvik yasasına değinen Öğüt, sınır kapılarının muhakkak açılması ve dış ticaretin yapılmasının bu kapılar sayesin de olması gerektiğini vurguladı.

Öğüt, “Kars, Ardahan ve Iğdır’ı bir bütün olarak görüyorum. Sınır kapılarımız kapalı iken, bu bölgede teşviklerin artırılması çok kısıtlı olur. Bence bu bölgede özellikle hızlı bir şekilde kapıların açılması lazım. Yani dünya ya açılmamız lazım. Küreselleşen bir dünya da kapılarımızın kapalı bulunmasını yadırgıyorum. Buradan hükümete sesleniyorum. Zaman zaman da konuşuyoruz. Mutlak suretle sınır kapılarımızın açılması lazım ki, dışa açılalım ve bu bölgede 6.bölge olarak teşvikle ilgili bir gelişme olacaksa kapıların açılması iyi olur. Bizim asıl ana hedefimiz, ana geçim kaynağımız da Tarım ve Hayvancılık. Bugün maalesef dışarıdan gelen et ve ithal hayvan bizim köylüde aile işletmeciliğini bitirdi. Aile işletmeciliği olan bir evde herkese iş vardı. Aslında hayvancılık işsizliğin panzehiridir. Çünkü bir evde 7’den 70’e herkes çalışıyordu. Biri hayvanı suya götürüyor, biri yemini veriyor, biri ahırını temizliyor yani burada herkes çalışıyordu. Maalesef bu hükümetin ithal et, ithal hayvancılık getirmesi nedeniyle aile işletmeciliği bitti. Şuan samanın kilosu 700–800 TL’dir. Ama hayvanımız para etmiyor. Böyle bir ortamda bizim bölgemizi teşvik altına ne kadar alırsalar alsınlar, bizim burada kalkınmamız mümkün değil. Bizim coğrafyamız ağır bir coğrafya, rakımı yüksek bir coğrafya. Sanayi gelmiyor.” dedi.

Bu bölgelerde hayvancılıktan başka bir iş olmadığına da dikkat çeken Öğüt, “O zaman hayvancılığı teşvik etmek için köylüye mümkün mertebe imkan vermesi lazım. Bugün halen köylüye kredi vermek için bankadan memur kefil isteniyorsa bu bölgenin kalkınması mümkün değil. Bu bölgenin pilot bölge olması lazım. Bu bölgeye Ziraat Bankası’nın bölge müdürlüğünün gelmesi lazım. Yani bizim Erzurum’dan kurtulmamız lazım. Bölgeye Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü gelir ise o zaman Kars, Ardahan ve Iğdır kalkınır. Bu bölgede tarım ve hayvancılık gelişir. Bir zamanlar hayvancılıkta bu bölge Türkiye’nin %11’ini oluştururken, maalesef şuanda sonunculuğa geldi. Köylümüz perişan durumda. Çalışanımız perişan durumda. Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için teşviklerin yararlı olabilmesi için sınır ticareti açılacak ve hayvancılıkla ilgili teşvik verilmesi lazım. Aksi takdirde bu bölgenin kalkınması mümkün değil. Ben buradan sesleniyorum; sınır kapıları açılsın, hayvancılık gelişsin. Hayvancılığın gelişmesi için köylüye kredi imkanı verilmesi lazım. Köylüde aile işletmeciliği biterse, köylü büyük şehirlere gider. O zaman bölgemiz boşalır. Bölgemizin boşalmaması için hükümetin hayvancılığa önem vermesi lazım. Bende zaten bunu takip ediyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.