1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Milletvekilleri Kars’ta
CHP Milletvekilleri Kars’ta

CHP Milletvekilleri Kars’ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Kars’a gelerek il teşkilatını ziyaret edip basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundular.

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Kars İl Teşkilatını ziyarette İl Başkanı Özfer Koçak ve yönetim tarafından karşılandı.

Burada bir konuşma yapan CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, 7 Haziran seçimlerinden sonra birilerinin düğmeye bastığını ve bu nedenle de ülkede vahim durumların yaşandığına dikkat çekti. Şehit cenazelerinin geldiğini de hatırlatan Koçak, Kars’ta da iki şehit olduğunu ve herkesin içinin yandığını söyledi. “Yüreğimiz yanıyor.” diyen Koçak, bunların son bulmasını istediklerini kaydederek, “Türkiye gerçekten ekonomisi bozuk, yurt içi ve yurt dışında itibarını kaybetmiş bir durumda. Bunların tabi çözümü var, bunların çözümü seçimdir. Bunların çözümü 1 Kasım’dır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde önceki seçimlerden dersimizi alarak, çok iyi çalışacağız. Çünkü bu seçimden başarıyla çıkmak istiyoruz. Bu gerçekten bizim için, Türkiye’miz için, çocuklarımız için önemli bir seçimdir” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra tıpkı 7 Haziran seçimlerinde yaptığı gibi yapıcı muhalefet tavrıyla siyasetini sürdürmeye devam ettiğini belirtti. 7 Haziran’ın ardından CHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakmama adına büyük bir çaba sarf ettiğinin de altını çizen Erdem,  bunun bir hassasiyet olduğunu ve bu hassasiyetlerini de sürekli hayata geçireceklerini kaydetti. Erdem, bu hassasiyetle ilgili olarak, “Geçmişte suça bulaşmış bir yapı ile dahi koalisyon masasına oturur, gerekirse ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için ilkelerimizden taviz vermeksizin bu yapıyla dahi masaya oturacak kadar ülkemizi sevdiğimizi gösterme hassasiyetiydi. Bunu da yaptık.” ifadeleriyle dile getirdi.  Erdem, “Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran öncesinde de ilkeli durmuştur, sonrasında da ilkeli durmuştur. 14 tane koalisyon ilkemiz vardır. Bu ilkeler ekseninde biz Türkiye siyasetini yöneten veyahut içinde konumlanan her siyasi hareketi göreve çağırdık ve dedik ki ne oldu da 7 Haziran’dan önce bu ülkenin toprağına kan damlamıyorken bir anda kan dökülmeye başladı? Ne oldu da 7 Haziran’dan önce ülkede şehit cenazesi yokken bir anda şehit cenazeleri gelmeye başladı. Acaba bu 7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan tabloyla mı alakalı? Birileri vatandaşın nasıl ki geçmişte inançsal hassasiyetlerini sömürerek siyaset üretmişse bugünde milli hassasiyetlerini, milli duyarlılığını sömürerek iktidar olmak hevesinde midir? Birileri 18 milletvekili fazla çıkartabilmek için yüzlerce insanın toprağa düşmesinden mi medet ummaktadır? Bu soruyu sorduk ve dedik ki arkadaş eğer kaos varsa hükümete ihtiyaç vardır, hükümet kurmak gerekir. Hükümeti kurup bu işi ortadan kaldıracak iradeyi siyaset sahnesinde sergilemek gerekir dedik. Sorumluluk aldık” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk günden beri en ufak bir taviz vermeden, hükümetin kurulması için büyük bir çaba içinde olduğunun herkesçe bilindiğini de curgulayan Erdem, “'Fakat koalisyon masasından kaçanlar kaçak sarayın içerisindeki zata iradesini teslim etmek suretiyle koalisyon masasını terk edenler tarafından bu ülkenin hükümetsiz bırakıldığı ve olağanüstü bir erken seçime gittiği bir döneminde hayata geçmesi sağlanmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, güçlü bir yapıyız. Birçok ilimizde ön seçim yaptık. Örgütün sesine kulak veren bir yapı parlamentoya girdi. Dinamik, halkla barışık, halkçı siyaset yapan devrimci geleneğinden kopmamış bir anlayışla bugün meydanlardayız ve diyeceğiz ki 1 Kasım 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk saltanatı kaldırmıştır, bizde 1 Kasım 2015’te Erdoğan’ın çakma saltanatını beraberce kaldıracağız. Kars’tan bu sesi bütün Türkiye’ye yayacağız. Biz omuz omuza vererek halka giderek, halkın sorunlarını dile getirmeye devam ederek, çözüm önerilerimizi, somut önerilerimizi halka anlatmaya devam ederek çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Erdem, daha sonra şunları söyledi:

“Her yerde teröre karşı, terörün kaynaklığını yapan, terörün ortaya çıkmasını sağlayan zihniyetin ve iradenin neler yapmaya çalıştığını anlamaya ve bunu halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Her yerde sarayın içerisindeki zatın Türkiye’yi sürüklemek istediği uçurumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin sorunlarını çözebilecek tek iradenin, Kürt sorunu dahil bu ülkedeki tüm sorunları ortadan kaldırabilecek iradenin Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal demokrat programı olduğunu herkese anlatmaya çalışıyoruz. Bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülke bir kişinin ihtiraslarına kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mücadeleyi kazanacağımızdan eminiz. Hiçbir şüphemiz yoktur. Halk ne yaptığımızı, 7 Haziran’dan beri nasıl durduğumuzu görmüştür. Halk terörün hangi kaynaklardan çıkartıldığını ve kimlerin kaos üzerinden siyaset yapmak suretiyle 18 milletvekili fazla alma hesabı yaptığını çok iyi bilmektedir. Bununda hesabını saltanatın kaldırılışının yıldönümü olan 1 Kasım’da saltanat sevdalısından soracak.” CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de, “7 Haziran seçim sonuçlarında seçmen dedi ki ‘artık 13 yıldır devam eden tek parti iktidarını tek adam zulmünü kabul etmiyoruz. Bu ülkenin bundan sonra uzlaşma ve barış ile yönetilmesi gerekiyor ve koalisyon kurulmasını istiyoruz’ işte sandıktan çıkan işaret buydu. Aradan 1.5 ay geçtikten sonra Cumhurbaşkanı nihayet koalisyon kurulmasını görevlendirme yaptı. Görevlendirme yapıldıktan bir hafta 10 gün sonra görevlendirilen Davutoğlu, CHP nin kapısını çaldı. CHP bu koalisyon görüşmelerinde bir tek şeyi benimsemişti; önce ‘parti mi’ diyeceğiz önce ‘ülke mi’ diyeceğiz. CHP bu ülkenin kurucu partisidir, devlet kuran partidir. O zaman dedik CHP’nin önceliği önce ülkemdir. Kırmızı çizgilerimizi çok fazla dayatmayacağız. Bu ülkenin koalisyonsuz kalmasına, hükümetsiz kalmasına, ülkenin sosyal anlamda ekonomik anlamda buğrana girmesine sebep olmayacağız dedik ve koalisyon görüşmelerinin yapılmasını kabul ettik” diye konuştu.

Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise “1 Kasım erken genel seçimlerinde CHP’yi iktidara taşımak için çok çalışmamız gerek. Değerli partili arkadaşlarım; 7 Haziran’da yapılan seçimlerde halkımız ‘ben hiçbir partiyi tek başına iktidara getirmiyorum, Koalisyon kurun, anlaşın, uzlaşın’ dedi. Hemen sonrasında da genel başkanımız ifade etmişti yüzde 60’lık bir blok oluşmuştur. Açıkçası parti tabanımızda CHP, MHP mecburen de dışarıdan HDP destekli bir hükümetin kurulacağı, dolayısıyla 13 yıllık AKP iktidarına son verileceğini dillendirdik. Daha ilk akşamdan MHP liderinin çıkışı, erken seçime işaret etmesi hiçbir koalisyona hiçbir görüşmeye gelmemesi, ‘her şeye alayına karşıyız’ niyetiyle çıkışı açıkçası böyle bir koalisyonun olmasına olanak vermedi. Gerekçesi neydi? MHP’nin, HDP yi yok saymasıydı, HDP ile hiçbir mutabakatta olmak istemeyişiydi. Evet Türkiye’de bir sorun var; ister adına Kürt sorunu diyin ister doğu sorunu diyin içimizi yaralayan 30-40 yıldır anaların ağladığı öyle diyelim yine bir süreci maalesef yaşıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.