1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp'ten Gündeme Dair Önemli Açıklamalar
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp'ten Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp'ten Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Kurban Bayramının yaratacağı iklimin, ülkemize barış ve huzur ve kardeşlik getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.”

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Milletvekili İnan Akgün Alp, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Kars halkının mübarek Kurban bayramını kutladı.

Partisinin Kars il Başkanlığında gazetecilere açıklamada bulunan Alp, dün Kars Kurban Pazarını ziyaret ederek alıcı ve satıcılarla bir araya geldiğini belirterek, “Kurban Bayramı münasebeti ile memleketimizdeyiz. Esnaf ziyareti yaptık, Kurban Pazarını ziyaret ettik. Maalesef bu Kurban bayramında halkımızda çok büyük bir hüzün var. Kurban Pazarında ne satıcımız ne de alıcımız memnun değil. Halkımız kurban kesemez duruma gelmiş çok sayıda insanımız var” dedi.

DOLUDAN ZARAR GÖREN AKYAKALI ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARI TANZİM EDİLSİN!

Açıklamasında, ayrıca dün Akyaka’da dolu felaketinden zarar gören çiftçilerin zararlarının tanzim edilmesi için komisyon kurulmasını da isteyen CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, şunları söyledi:

“Dün Akyaka ilçemizde bir dolu felaketi yaşadık. İlçemize bağlı köylerde dolundan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Doludan etkilenen vatandaşlarımızın zararlarının tanzim edilmesi için bir an önce ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Aynı zamanda sigorta şirketlerini de göreve davet ediyorum. Bu konuda komisyonlar kurularak hasar tespiti yapılması çağrısında da bulunuyorum. Aynı zamanda sigorta kapsamı dışında kalan vatandaşlarımızın da zararlarını karşılanması için devletimizin mekanizmalarının harekete geçirilmesini talep ediyorum. Kiralık tarlalarda tarımsal üretim yapan çiftçilerinizin de oluşan zararlarının doğrudan kiracılara ödenmesi gerektiğini yetkililere bir kez daha hatırlatıyorum. Bir an önce Akyaka’nın köylerinde doludan doğrudan etkilenen ekili alanların affet kapsamına alınmasını diliyoruz. Bu mübarek bayram öncesi ilçe halkımızın sorunlarının giderilmesini talep ediyoruz.

PARTİMİZDE KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLADI

Bildiğiniz üzere Türkiye çok önemli bir seçimi geride bıraktı. Bu seçim sonrasında bir seçim değerlenmesi sürecini yaşıyoruz. Aynı zamanda partimizin kongre süreçleri başlamış durumdadır. Önce kongrelerini yapacağız. İl kongrelerimizin akabinde Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun uygun göreceği bir tarihte kurultayımız da gerçekleştireceğiz. Bu süreçleri parti içerisinde değerlendireceğiz.

HALKIMIZI CUMHURİYET HALK PARTİSİ SAFLARINA GEÇMEYE DAVET EDİYORUM

Ben buradan tüm Kars halkına çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. 100 yıllık bir tecrübeyle gelen bir partidir. Kendi iç mekanizmalarını en kötü zamanlarda da bu badireleri geride bırakarak, her zaman kendisini yenileyecek bir partidir. Bugün itibariyle bize tüm Kars halkına, aydınlarına, demokratlarına kısacası Kars’ın bütün evlatlarına Cumhuriyet Halk Partisi saflarına geçmeye davet ediyorum. Bugüne kadar parti içi mekanizmalar ve parti için bürokrasiler nedeniyle söz ve karar yetkililerini alamadığında şikayet eden tüm halkımızı da Cumhuriyet Halk Partisi saflarına davet ediyorum. Ayrıca avukatlarımızı, doktorlarımızı, mühendislerimizi, veterinerlerimizi, öğretmenlerimizi, iş adamlarımızı, çiftçilerimizi Cumhuriyet Halk Partisi saflarına davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu süreci da başarıyla atlatacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları muhakkak surette örgütsel kapasitesini geliştirerek bu süreçlerden çıkacaktır. Aynı zamanda bu kongre süreçlerin geniş toplumsal mutabakatı sağlamaya vesile olmasını da sağlayacağız.

KARS HALKINA KARŞI BÜYÜK SORUMLULUKLARIM VAR

Benim bir milletvekili olarak Kars halkına karşı büyük sorumluluğum var. Siyasete katılmak isteyen gençlerin, kadınların önlerinin açılması için ve bu konuda oluşan engellilerin ortadan kalkmasını sağlamak da milletvekili olarak en büyük sorumluluğumdur.

CHP KARS’TA YEPYENİ BİR VİZYONLA ÖNÜMÜZDEKKİ YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANMAKTADIR

Bir seçimin hemen sonrasında bir sonraki seçimin hazırlığına başladık. Yerel seçim hazırlıklarımız başlamış durumdadır. Cumhuriyet Halk Partisi Kars’ta yepyeni bir vizyonla önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmaktadır. Ben milletvekili olarak bu hazırlığı yürütürken büyük bir tarafsızlık içerisinde olacağım. Bütün sosyal kesimleri ziyaret edeceğiz, bütün meslek kuruluşlarını ziyaret edeceğiz, ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Şehirde yönetime katılma konusunda, söz söyleme konusunda temayül etmiş bütün şehir evlatlarına ulaşacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci başarıyla atlatacağız. Birkaç versiyonu bir arada oluşturmak niyetindeyiz. Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir yaklaşımından bahsediyoruz. Bu toplumsal mutabakat bir örgütsel kapasite geliştiren bir çalışmadır. Yeni bir vizyondur.

MESLİSTE TEMSİL KARS İÇİN MUHALEFET LEHİNE DÖNMÜŞTÜR

Biz mecliste göreve başladıktan sonra uzunca bir süredir iktidar lehine olan Türkiye Büyük millet meclisinde temsil heyeti aritmetik olarak bu seçimden itibaren Kars için muhalefet lehine dönmüştür. Kars’ın mecliste iki muhalefet temsilcisi vardır. Bizim Kars milletvekilleri olarak Kars için bir şeyler yapılması gerekiyorsa; kendi aramızda iletişim kanallarımız ve diyalog kanallarımız her zaman açık olacak. Bunu bütün Kars halkının bilmesini istiyoruz. Ve bunda da yarar var. Asıl amacımız Kars’ın sorunlarını, toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlarını çözmektir. Diğer milletvekilleri arkadaşlarımızda da bu hassasiyetin olduğuna inanıyorum. Bu halkımız bu seçimde bize muhalefet yetkisi vermiştir. Bir arkadaşımıza da iktidar yetkisi vermiştir. Biz muhalefet olarak elbette ki eleştirilerimizi ve önerilerinizi her zaman dile getireceğiz. Çözüm mekanizmasında icra mekanizmasında olan arkadaşlarımız da bu konuda çalışacaklardır.

UZUNCA BİR ZAMANDIR KARS’TA SAĞLAYAMADIĞIMIZ DİYALOG MEKANİZMASINI HAREKETE GEÇİRMELİYİZ!

Uzunca bir zamandır Kars’ta yaşayamadığımız, sağlayamadığımız diyalog mekanizmasını harekete geçirmeliyiz. Değerli milletvekili arkadaşlarımıza da bu anlamda teşekkür ediyorum. Her ikisi de elinden geleni yapıyor. Bizler halkımız için elimizden geleni yapıyoruz. Mecliste komisyonlar oluştuktan sonra 4 kez genel kurula katıldım. 3 kez söz olarak Kars halkının sorunlarını dile getirdim. Bundan sonra daha diğer arkadaşlarımız da bu hassasiyetle bize yaklaşıyorlar. Kars’ın uzun zamandır özlediği ve beklediği bir siyasal iklime barışık iklime kavuşacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.