1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman: "Kars'ta emekli perişan"
CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman: "Kars'ta emekli perişan"

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman: "Kars'ta emekli perişan"

Başkan Toraman, "Millet aç ve perişan şimdi milletin gözünün içine baka baka seçim parası veriyor. Verdiği 2000 TL yeterli değil. Diğer emekli ve çalışanlar da enflasyon, zam ve hayat pahalılığı karşısında her gün yoksulluğu derinden yaşıyor" dedi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, yaptığı açıklamada; 21 yıldan beri ülkeyi yöneten hükümetin ülkedeki ortadireği yok ettiğini ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı: "Yaşayan nüfusun yarısı asgari ücret ve altında maaşla yaşamını sürdürüyor. öyle hale geldik ki aldığımız ücretler ev kiralarına yetmez oldu. Millet aç ve perişan şimdi milletin gözünün içine baka baka seçim parası veriyor verdiği 2000 TL yeterli değil. Diğer emekli ve çalışanlar da enflasyon, zam ve hayat pahalılığı karşısıda hergün yoksulluğu derinden yaşıyor. 14 Mayıs seçimlerinde milletimiz artık sizlere ve kötü yönetme şeklinize dur diyecek ve umutlarını yeşerterek millet ittifakı  iktidarıyla nefes alacaktır. Tüm üretim alanlarında olduğu gibi toplumun bütün sorunlarına doğru çözümler sağlayacağız. Millet ittifakı iktidarımızda  Emekli aylığını asgari ücret seviyesine yükselteceğiz. 
Emekli ikramiyesini asgari ücret seviyesine getireceğiz. Emekli aylığı bağlama oranlarını eski düzeye çekeceğiz ve güncelleme katsayısın da milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız. Emeklilikte intibak yasasını çıkaracağız. Katsayı ve gösterge  sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Aynı koşullarda Emekli olanların aylıklarında uçuruma son vereceğiz. Emeklilerin sağlık hizmetlerinde ödediği katılım payını almayacağız. Emeklilerin Sendikal hakları önündeki engelleri kaldıracağız. Emeklilere toplu pazarlık hakkı taşıyacağız. Mezarda emeklilik uygulamasına son vereceğiz.Emeklilik yaş şartını ülke şartlarını da göz önüne alarak yeniden düzenleyeceğiz.
Üreterek büyüyeceğiz, adaletle bölüşerek ,rahat, huzurlu ve mutlu bir şekilde kardeşçe yaşayacağız. Yakındır... Geliyor gelmekte olan."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.