1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Kadın Kolları hayatı paylaşıyor
CHP Kadın Kolları hayatı paylaşıyor

CHP Kadın Kolları hayatı paylaşıyor

CHP Kadın Kollarından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ziyareti...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Dolunay Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kaçar, burada yaptığı açıklamada, “3 Aralık Dünya Engelliler günü toplumun engelliler ile ilgili duyarlılıklarının artması amacıyla tüm dünyada kutlanmaktadır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar kendileri ile birlikte ailelerini, çevrelerini,toplumu yani tüm insanlığın sorunlarıdır. Engelli arkadaşlarımıza acıyarak bakmak aslında kendimize acımamız gerektiğini bilmeliyiz.Bu anlamda:engellilere hizmet götüren Sivil Toplum Örgütlerini desteklememiz ve bu tür örğütlerin güçlenmesine önem vermeliyiz.” dedi.

Kaçar ayrıca, “Devletin açıklanan 26 000 boş engelli kadrosunun bu güne kadar neden boş bırakıldığı da manidardır.İnsanlar mağdur.Engelli insanların bu tür atamalara ne kadar çok ihtiyaçları olduğunu hepimiz görüyoruz ve biliyoruz.Çoğu engelli kardeşimiz özellikle evli ve çocuğu olanların halen ailelerinin yardımları ile geçimlerini sağladıklarını bilmekteyiz.Bu nedenle insanlar aslında engelli değil bunlara bu yaşam şartlarını sunan zihniyetler engelli. Bütün normal insanların potansiyel bir engelli olma ihtimali olduğunu göz önünde bulundurarak empati kurmaları,engelli arkadaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.” diye konuştu.

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL

“3 Aralık Dünya Engelliler günü nü daha iyileştirilmiş yaşam şartlarının kazanılması ümidi ile kutluyorum.” diyen Kaçar, daha sonra şunları söyledi:

“3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Dolunay Derneğini ziyaret ettik. Sorunları dinledik. Çok güzel bir sohbet oldu. Üzüldüğüm; Kars’ta bugünle ilgili hiç bir etkinliğin olmaması. Türkiye’nin her ilinde bugünle ilgili bazı Kurum Kuruluşların etkinlikleri, programları var. Bizim engellilerimiz maalesef hatırlanmadı.” diye dert yandı.

Arife Kaçar’ın başkanlığındaki ziyarette; Narin Çağırtekinci, Tülay Çelik, Nilüfer Daşdemir ve CHP 2. sıra adayı Cengiz Daşdemir de hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.