1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP İl Başkanı Toraman: “Seyyid Ahmet Erdem hocamızın yanındayız”
CHP İl Başkanı Toraman: “Seyyid Ahmet Erdem hocamızın yanındayız”

CHP İl Başkanı Toraman: “Seyyid Ahmet Erdem hocamızın yanındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kars’ın önde gelen âlimlerinden Seyyid Ahmet Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Başkan Toraman, Kars Ehlibeyt Alimler Birliği Başkanı ve Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem’i ziyaret ederek geçmiş olsun diledi.

Toraman, yaptığı açıklamada, “İlimizin önde gelen âlimlerinden Seyyid Ahmet Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Çok değerli âlimimiz, Seyyid Ahmet Erdem hocamıza küstahça ve kalleşçe çirkin bir saldırı yapıldığını bugün kendisini ziyaretimiz sırasında büyük bir teessür ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu küstahça saldırının o değerli âlim Seyyidimizin şahsında ve özelde Kars halkının birlik ve beraberliğine yapılmış olduğunun bilinmesini isteriz. Bir değerli kanaat önderine bu haince saldırıyı yapanların aynı gün salıverilmelerini anlayabilmiş değiliz. Kamu görevlilerinin kendi üzerlerine düşeni yapacaklarından emin olmakla birlikte, değerli Emniyet ve Yargı mensuplarının da bu örgütlü, hain ve planlı saldırıyı sıradan bir sokak kavgası gibi değil, vicdan-ı ammeye yapılmış halkımızın huzur ve güvenini hedef alan planlı ve örgütlü bir saldırı olma ihtimali yüksek bir saldırı olduğunu göz önünde bulundurmalarını ve bu çerçevede bu hain saldırıyı değerlendirmelerini beklemekteyiz. İçinden geçtiğimiz ekonomik, politik ve sosyal sıkıntılarımızın devam etmekte olduğu bir süreçte birlikte, bir arada huzur ortamı içinde kardeşçe yaşamayı öne çıkarmalıyız. Manevi değerlerimizin kanaat önderine yapılan saldırı toplum vicdanını yaralayacağı gibi İlimizde huzur ortamının bozulmasına neden olur. CHP Kars İl Başkanlığı olarak çok değerli Atatürkçü, Çağdaş değerlere önem veren Alim Seyyid Ahmet Erdem hocamızın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.