1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Bursa Milletvekili Serhat TV'de
CHP Bursa Milletvekili Serhat TVde

CHP Bursa Milletvekili Serhat TV'de

Serhat Tv'de Özgür Tuğrul'un sorularını yanıtlayan Ekinci çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Partisinin Milletvekili çıkaramadığı illerden sorumlu Milletvekili görevi ile Kars’a geldiğini söyledi. Ekinci, bir hafta boyunca Kars’ın genel, ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarına çözüm aramak ve bu sorunların çözümü için ne yapılabilir konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Serhat Tv'de Genel Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul'un sorularını yanıtlayan Ekinci, bir çok yönü ile Kars’ı ele aldı.

Ekinci, Kars ile ilgili ekonomik ve siyasi sorunlar konusunda şu izlenimlerde bulundu:

“Genel merkezimiz milletvekili çıkarılamayan illerde başka illerden milletvekilleri görevlendirildi. Anket niteliğinde bir form doldurduk. Hangi ilde görev almak istersiniz. Benim içinde kendi doğduğum ilimde bir görev alkan istedim. Doğrusu da buydu. Genel merkezde b.ana bu görevi verdi. Örgütlerimizi ziyaret ettik. Bütün ilçelere gittik. Bizden olan belediyelerimizi ziyaret ettik. Partinin il merkezinde partililerle toplantı yaptık., her ilçeye giderek ilçe merkezinde ilçe başkanları ve partililerle görüştük. Yöre sorunlarıyla ilgili bilgi edindik. Bu bilgileri yönetim kadrolarıyla paylaştık. Kars belediye başkanını ve Kars Valisini Vekili ziyaret ettik. Bütün basını tek tek ziyaret etti. Yerel ve ulusal temsilcileri ve TV yi ziyaret ettik. Ticaret Odası Esnaf odasını ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret etti. Her gittiğimiz yerde de kendi düşüncemizi ifade etme forması bolduk hem de Kars ve CHP ile ilgili insanların görüş ve düşüncelerini aldık.

Kars’tan ayrılıyorum ama amaç şu; sanki bu ilden seçilmiş gibi buranın sorunlarını genele taşımak gibi bir görevim var hem de seçilmiş milletvekilinin işleci ne ise onu üstlenerek Kars’ın sosyal yapısıyla bir milletvekili olarak görev yapacağız. Her sorunuyla ilgileneceğiz. Bunun dışında her ay buraya gelip yine aynı şekilde sorunları dinleyeceğim ve bunları meclise aktaracağım.

Kars’ın sosyal yapısındaki değişimleri gördüğümde ilginç bilgiler edindim. Şehircilik anlayışı yönünden karsın doğal yapısının bozulduğunu gördüm. Ekonomik olarak hayvancılığın bittiğini gördüm. Burada hayvancılığın yeniden geliştirilmesi konusunda kombinenin niye kaldırıldığını ibretle izledi. Mutlaka bir kombinanın gerekli oluğunu gördük. Mutlaka Kombinenin yerini alacak bir teşebbüsün olması gerektiğine inanıyorum. Bu eski eserlerin taş binalarım korunması konusunda daha radikal kalıcı ve herkesin kabulleneceği bir anlayış oluşturulması lazım. Kentsel dönüşümde Karsın süetinin bozulmamasına dikkat edilmesi en önemli temennimdir.

Birde 30 yıl sonra Karsta gördüğüm üretenden tüketen toplum yapısına geçmişiz bunu ilgiyle izledim. İnşallah Kars’ta yaşayanlar bu değişikliğin farkına varır ve siyasi tercihlerini değiştirirler. Genel politikanın dışında yerelde özel bir üretim değeri olamaz yerel politikalar genel politikanın yansımasıdır. İktidarı elinde bulunduran bir siyaset belediyecilik hizmetinde açıkça görülen aksamalara sebebiyet veriyorsa bunun sorumlusu genel politikadır. Önemli olan çözüm aramak ve sorunları kalıcı çözmektir. Hayvancılığın tarımın modernize edilmesi lazımdır.. İstihdam alanı yaratılmalıdır. Göçün durdurulması gereklidir.

Arpaçay Akyaka ve bölgesinde şeker pancarı üretimi yapılıyordu 5 yıldır fiyatta bir kuruş artma olmadı. Burada da tarım girdileri artmış. Üretici pancar ekmekten itina eder duruma gelmiş. 3 yıl önce 20 bin ton Akyaka’da ekiliyordu Şimdi 11 bin dönüme düşmüş. Anadolu coğrafyasında her türlü meyve ve sebze yetişiyor. Bu coğrafyada bu ülke tarım ürünü ithalat ediyorsa bunun sorumluluğunu üstlenebilecek bir siyaset anlayışı mutlaka olmalıdır.”

Türkiye gündemine de değinen Ekinci hükümetin iç ve dış politikada sınıfta kaldığını dile getirdi.

SERHAT TV / Özgür TUĞRUL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.