1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Adayı Gültekin Muhtarlar ve Basın Mensupları ile İftarda Buluştu
CHP Adayı Gültekin Muhtarlar ve Basın Mensupları ile İftarda Buluştu

CHP Adayı Gültekin Muhtarlar ve Basın Mensupları ile İftarda Buluştu

CHP Kars Belediye Başkan Adayı Dindar Gültekin, düzenlediği iftar yemeğinde mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya geldi.

A+A-

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Parti Meclis Üyesi Uğurcan İrak, belediye meclis üyesi adayları, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının katıldığı iftar programında CHP Kars Belediye Başkanı Dindar Gültekin önemli mesajlar verdi.

Farklı şirketlerin Kars’ta yaptığı anketlerin algıya hizmet ettiğine dikkat çeken Dindar Gültekin, anketlerin matematiksel geçerliliğinin olmadığını söyledi.

KAMUOYU YOKLAMALARININ HİÇ BİR HÜKMÜNÜN DE OLMADIĞINI SAHADA BİZZAT HALKIMIZA DOKUNARAK DENEYİMLİYORUZ’

Gerçek anketin hizmetten yoksun kalan 23 mahallede yapıldığını ifade eden Gültekin, “Hiç bir matematiksel geçerliliği bulunmayan, akılla açıklanması olanaksız algı yönetimine hizmet eden kamuoyu yoklamalarının hiçbir hükmünün de olmadığını sahada bizzat halkımıza dokunarak deneyimliyoruz. Yıllardır iktidar eli ile yönetilmesine rağmen Anadolu'nun 23 mahallesi bakımsız köyüne dönüşen bütün mahfillerde asıl kamuoyu yoklamasını yapıyoruz” diye konuştu.

‘5 YILLIK BİR GECİKME İLE YEREL YAŞAMDA YAKLAŞIK TELAFİSİ OLMAYAN 30 YILLIK GECİKMEYE SEBEBİYET VEREBİLİR’

Yerel seçimlerin öneminin altını çizen Gültekin, beş yıllık bir gecikmenin telafisi olmayan 30 yıllık bir gecikmeye yol açacağını söyledi.

Gültekin, “Kampanyamızın başlamış olduğu süreden bugüne kadar kent yerelinde bütün taban sorunsallıklarına, yerelin konusu olan ancak yıllarca ihlale uğramış kentimizin bütün alanlarında; sanayi kesiminin sıkıntılarını,  işverenlerimizin sıkıntılarını, dezavantajlı gruplarımızın sıkıntılarını ve gecekondu bölgelerinde yaşayan insanlarımızın temel sıkıntılarını tespit ediyoruz. Kıymetli Kars halkı, önümüzdeki yerel seçimde yıllardan beri ihmale uğrayan, 5 yıllık bir gecikme ile yerel yaşamda yaklaşık telafisi olmayan 30 yıllık gecikmeye sebebiyet verebilecek çok önemli bir seçimin kavşak günlerindeyiz” dedi.

‘BORÇ ÖDEME KABİLİYETİNİ YİTİRMİŞ BİR BELEDİYE BIRAKILDI’

İsim vermeden kayyım yönetimine yüklenen Gültekin, “Şehrimiz yıllardır çöp, çukur, çamur ve akmayan sular gibi sorunlarla baş başa bırakıldı. Kars halkına ciddi miktarda kamusal yük bırakıp hiçbir iş ve işlemi bilimsel bir nosyon üzerinden yürütemeyen, borç ödeme kabiliyetini yitirmiş bir belediye bırakıldı” dedi.

“1 Nisan’da bu kentin bütün unsurları yönünden temel sorunlarına yanıt bulabilecek kent insanlarının tutunma sebeplerini olgunlaştırabilecek, bizden sonraki ardıllar eliyle yönetimini olanaklı kılabileceğimiz bir belediye için az bir süre kaldı” ifadelerini kullanan Gültekin, şöyle devam etti:

‘KAYNAKLARIMIZI HEBA ETMEYECEĞİZ’

Değerli halkımızdan şunu rica ediyorum; kentimiz bölgesinde huzur kentidir,  güvenlik anlamında en önemli kentlerimizden birisidir. Bu huzurlu kenti yerel yönetimler eliyle insanlarımıza uzun yıllar hizmet edebilecek, kent hafızası olabilecek bir şekilde kurgulayacağız.

Kaynaklarımızı heba etmeyeceğiz! 23 mahallemizin tamamında, ihdastan ve kadastral problemlerden başlayarak, yerel yönetim ile halk arasında köprü görevi gören muhtarlarımızın temel taleplerini iletmeleri noktasında derhal yanıt bulabilecekleri bir sistem kuracağız.

‘BELEDİYE BİNASININ IŞIKLARINI ASLA KAPATMAYACAĞIZ’

Bu kentin sorunsal alanlarını, burada yaşayan insanlar için gönenç bir alana dönüştürmek için her yerde söylediğimiz gibi, Belediye Başkanlığı binasının ışıklarını asla kapatmayacağız.

Bu sorunlu sahadaki yıllara bağlı yanlış imalatlardan kaynaklı kamusal yükün kesinlikle önüne geçeceğiz ve asla tekrarlanmasını sağlayacağız. 4 ay içerisinde bozulan asfalt üst yapıları ve bunlardan kaynaklı maliyet artışları ulaşımda özel bir bütçeye dönüştü, insanlara külfet seviyesinde sorunsal alanlar yarattı ve kentin konfor alanlarının hızla kaybolmasına neden oldu.

Kültürel alanlara yıllardan beri yatırım yapılmamasından dolayı kentin kimliğini ortaya koyabileceği ve kendisini ifade edebileceği bir ortam oluşmadı. Her anlamda erişilebilir bir belediyeyi bulabilmesi için 1 Nisan'da inşallah iktidarı alacağız.

Arkadaşlar, söylediğim gibi şehrimiz birçok açıdan eksiktir.

Kreş eksikliği: Özellikle kadın işsizliği çok ciddi bir sorundur ve kreşlerin olmaması bu sorunu daha da derinleştiriyor.

Şiddet: Şiddet sarmalındaki kadınlarımızın temel sorunları, ekonomik öngörüden yoksun ve plansız bir şekilde kentleşmeden kaynaklanmaktadır.

Kadınların ekonomik güçlenmesi: Kadınlarımızın bu yaşamın ve ekonomik yaşamın içinde öncelikli olacağı, iş olanaklarının yaratılacağı ve paydaş belediyelerle (Ankara başta olmak üzere) bu sorunların çözüleceğine söz veriyoruz.

Gençlerimiz: Gençlerimizin bölgeye tutunabilmelerini sağlamak için, ildeki paydaş kurumlarla (başta üniversite olmak üzere) ve yerel paydaşlarla ortak aklı egemen kılarak kentteki bütün imalat alanlarını ve sosyal alanları bir akıl birliği içerisinde inşa edeceğiz.

Muhtarlara: Güçlü bir belediye olacağız ve sizlerin mahallelerden taşıdığınız temel sorunlara yanıt bulmak için belediyeyi ilkesel anlamda güçlü kılacağız. Makine parkı eksikliğini en kısa sürede giderecek, yıllara bağlı birikmiş kadastral sorunları, imara ilişkin öngörülemez alanlardan kaynaklı devir sorunlarını, ruhsat yapı kullanım belgesinden kaynaklı belediyede birikmiş iş yükünü en kısa sürede temel talepleri karşılar nitelikte gidereceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.