1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP, 81 ilde esnafın ve KOBİ’lerin sorunlarını dinliyor
CHP, 81 ilde esnafın ve KOBİ’lerin sorunlarını dinliyor

CHP, 81 ilde esnafın ve KOBİ’lerin sorunlarını dinliyor

CHP milletvekilleri Orhan Sümer ile Ensar Aytekin ilk önce CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililere ve gazetecilere açıklamada bulundular.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer ile Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle, küçük ve orta boy İşletmelerin ve esnafın (KOBİ) pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini yerinde görmek için Kars’a gelerek çalışma başlattı. 

CHP milletvekilleri Sümer ile Aytekin ilk önce CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililere ve gazetecilere açıklamada bulundular. 

Milletvekillerini burada, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kambay, Kars eski İl Başkanı Mustafa Aras, Kars Milletvekili adayı Bülent Aras, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.Burada açıklamalarda bulunan milletvekilleri daha sonra partilileri dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. 

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in, Kars’ta bir dizi inceleme ve görüşmelerin ardından, pandemi döneminde KOBİ’lerin ve geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettirten Kars halkının içerisinde bulunduğu durumu rapor edeceklerini söyledi. 

Toraman, ayrıca milletvekillerinin bu yönde yapılacakları çalışmaları, esnafının durumunu, KOBİ’lerin taleplerini ve CHP’nin çözüm önerilerini ayrıntılı bir rapor halinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacaklarını da açıkladı.

ORHAN SÜMER “KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATIYLA 81 İLİMİZDEYİZ “

Başkan Toraman’ın ardından açıklamada bulunan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, uzun süreden beri pandemiden dolayı emekten yana olanların yanında olduklarını söyledi. Genel Başkan Kılıçtaroğlu’nun görevlendirmesiyle yollarda olduklarını da söyleyen Sümer, “Milli Eğitim camiamızın, iş adamlarımızın, esnafımızın, tarım ve havancılıkla uğraşan Kars halkının büyük sorunları var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla da tüm milletvekillerimiz 81 ilde daha önce esnaflarla ilgili çalışma yapmıştık. Bu gelişimizde ise esnafımız ve KOBİ’lerle ilgili sorunları yerinde tespit etmek için Kars’tayız. Aynı zamanda bu hafta Milli Eğitimle ilgili ülke gündemindeki olan sorunları birlikte tüm illerdeki diğer sorunları da derleyip toparladık. Tespit ettiğimiz sorunları ve çözüm önerilerini tüm Türkiye ile paylaşıyoruz. Bu sürekli olarak Türkiye genelinde sürekli olarak yapmaya devam edeceğiz. Kars’ta kalacağımız 2 gün boyunca partilerimizi ve vatandaşlarımızı dinleyeceğiz.”dedi. 

ENSAR AYTEKİN “KARS, 1950’DEN SONRA İKTİDARLARIN CEZALANDIRDIĞI BİR İL OLDU” 

Sümer’in ardından konuşan Balıkesir Milletvekili Karslı Ensar Aytekin de, Kars’ın kardeşliğin, barışın ve özgürlüğün şehri olduğunu belirterek, Kars’ın kardeşçe yaşamanın en iyi örneklerini tarihte hayata geçirmiş bir şehir olduğunu söyledi.

Kars’a birçok etkinlik zenginliğin hep birlikte yaşamasına rağmen asla hiç bir kavganın olamadığını da hatırlatan Aytekin, Kars’ın barış’ın ve kardeşliğin şehri olmanın bedelini de tarihinde hem ödediğini söyledi.

Kars’ın aynı zamanda acıların şehri olduğunu da söyleyen CHP milletvekili Ensar Aytekin, “Ne yazık ki Kars 1950’den sonra özellikle bazı iktidarların cezalandırdığı bir il odlu ve bunu hep yaşadı. Ama bu Kars’ı asla ve asla devletine karşı bir kin ve husumet beslemeye itmedi. Karslı yeniden o eski kimliğine hep korudu ve kardeşçe bir arada yaşamayı bildi.”dedi. 

ERMENİSTAN’IN KARABAĞ’DA SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARINI KINADI

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalinin ve sivillere yönelik saldırılarını da kınayan Aytekin, “Yanı başımızda canımız soydaşlarımızın da yaşadığı Azerbaycan’da ‘iki devlet tek millet’ dediğiniz hemen sınırımızdaki iki ülke arasında bir savaş yaşanıyor. Orada da bir haksızlık adaletsizlik vardı, işgal vardı. Azerbaycan’ın 30 yıldır toprakları işgal altındaydı. Uluslararası savaş koşullarına dahi uymadan sivillere yapılan saldırıları da burada kınıyoruz ve Azerbaycanlı soydaşlarımıza ve oradaki askerlere başarılar diliyorum” dedi:

KARS’I KENDİNİ DAHİ DOYURAMAZ HALE GETİRDİLER

Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Kars’ın yakın zamana kadar tüm ülkeyi doyurmasına karşın şimdilerde ise kendisini bile doyuramaz hale getirildiğini de belirten Aytekin; Bir önceki Kars ziyaretimizde sabah erken saatlerde hayvan pazarına gittik ve o vatandaşın isyanına tanıklık ettik. İnsanlar hayvanlarına bakamaz hale gelmiş. Köylülerimiz yem fiyatları gibi diğer girdilerden isyan eder hale gelmiş, hayvanını yok pahasına elden çıkartmak için pazarın yolunu tutmuştu. Bu durum emin olun ki sadece Kars’ta yaşanmıyor. Ben Balıkesir milletvekiliyim. Bu durum tarım ve hayvancılık şehri olan Balıkesir’de de yaşanıyor. Peki biz ne yapacağız? Muhalefet partisi olarak Türkiye’yi yönetme iddiası olan CHP, ‘bu ülkeye demokrasi ve adaleti getireceğiz’ diyen bir parti sadece bununla da yetinmeyecek. Bu ülkede hiç kimse genel başkanımızın deyimi ile aç yatağa girmeyecek iddiası taşıyan bir parti bu enkazı nasıl ayağa kaldıracak diye yollara düştü. Türkiye’nin her köşesine, her bölgesine bizzat koşarak gideceğiz ve ücralara ulaşacağız. Biz sorunlarımızı dinleyeceğiz. Bu ziyaretimizde Kars’ta üreten, üretime katkı sunan firmaları, iş yerlerini, işçi çalıştıran, istihdam sağlayan iş yerlerimizi dolaşacağız. Hem bu pandemi sürecinde hem de daha geçmiş dönemden bugüne kadar yaşanan sorunları ve problemleri yerinde dinleyeceğiz. Daha sonrada çözüm önerilerini alacağız. Daha sonra bunları raporlayıp Genel Merkezimize ulaştıracağız ”şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.